Obilježen Dan civilne zaštite

Obilježen Dan civilne zaštite

U prostorijama Komunalne palače Grada Pule, održan je tradicionalni prijem povodom obilježavanja 1. ožujka - Međunarodnog dana civilne zaštite, a na kojem su se okupili brojni gosti iz područja civilne zaštite, te predstavnici susjednih zemalja, Italije i Slovenije.

Okupljenima se obratio istarski župan Valter Flego čestitavši svim pripadnicima civilne zaštite njihov dan. Župan Flego se osvrnuo i na veliko istraživanje koje je provela Turistička zajednica Istarske županije na 7 eminentnih tržišta, unutar Europske unije.

"Jedno od glavnih pitanja našim lojalnim gostima je bilo koji je motiv njihovog dolaska u Istru. U svim odgovorima našao se onaj o osjećaju sigurnosti koji im pruža naša regija, pored geografskog položaja, enogastronomske ponude i prirodnih ljepota", naglasio je istarski župan dodajući kako s osjećaj sigurnosti stječe upravo povjerenjem u institucije i službe civilne zaštite.

"Iz godine u godinu unapređujemo sustav te mogu reći da smo dostigli jedan zavidan nivo organiziranosti koji je sigurno najbolji u Hrvatskoj", zaključio je župan Flego.
Zahvalu na svemu što rade pripadnici civilne zaštite uputio je i pulski gradonačelnik Boris Miletić.

"Sigurnost je jedan od važnijih elemenata kada turisti odluče u kojoj će zemlji provesti svoj odmor. Znamo koliko je turizam značajan za naše gospodarstvo stoga hvala vam na svemu što svakodnevno radite i sretan vam Međunarodni dan civilne zaštite", rekao je gradonačelnik Miletić.

Prisutne je pozdravio i načelnik Stožera zaštite i spašavanja Istarske županije Dino Kozlevac, koji je kazao kako je sustav civilne zaštite u potpunosti spreman ne samo za ljetnu sezone, već i za sve ono što ga očekuje u 2017. godini.

Civilna zaštita u svijetu i u Hrvatskoj oblik je organiziranja, pripremanja i sudjelovanja građana, pravnih osoba, državnih upravnih tijela i jedinica lokalne samouprave i uprave radi zaštite i spašavanja ljudi, dobara i okoliša, dok su zadaće civilne zaštite prvenstveno socijalne i civilne naravi.

Galerija fotografija