Obilježen Međunarodni i nacionalni Dan civilne zaštite u IŽ

Obilježen Međunarodni i nacionalni Dan civilne zaštite u IŽ

U prostorijama Komunalne palače Grada Pule, u srijedu, 28. veljače 2018.g.  održan je tradicionalni prijem povodom obilježavanja 1. ožujka - Međunarodnog dana civilne zaštite i Dana civilne zaštite Republike Hrvatske, a na kojem su se okupili brojni gosti iz područja civilne zaštite, te predstavnici susjednih zemalja, Italije i Slovenije.

Okupljenima se obratio istarski župan Valter Flego čestitavši svim pripadnicima civilne zaštite njihov dan. Župan Flego je naglasio kako Sustav civilne zaštite Istarske županije iz godine u godinu potvrđuje visoku razinu profesionalnosti, organiziranosti i koordiniranosti.

Prisutne je pozdravio i načelnik Stožera civilne zaštite Istarske županije Dino Kozlevac, zahvalivši svim pripadnicima Sustava civilne zaštite, te Županiji, istarskim gradovima i općinama na podršci. Načelnik Kozlevac je ujedno izrazio zadovoljstvo što se model istarskog sustava civilne zaštite  implementira i na području cijele Hrvatske.

Gradonačelnik Boris Miletić čestitao je Dan civilne zaštite, istaknuvši da je Istra i po ustroju sustava civilne zaštite svijetli primjer u Hrvatskoj.

Galerija fotografija