U Vukovaru obilježen Dan civilne zaštite

U Vukovaru obilježen Dan civilne zaštite

U organizaciji Državne uprave za zaštitu i spašavanje u Vukovaru je 2. ožujka 2018. održana svečanost obilježavanja Međunarodnog dana civilne zaštite i Dana civilne zaštite Republike Hrvatske. Ovogodišnja svečanost održana je pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar - Kitarović, dok su suorganizatori svečanosti bili Vukovarsko - srijemska županija i Grad Vukovar.

Svečanoj sjednici prisustvovali su izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske - ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, izaslanik Predsjednice RH - gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava, župan Vukovarsko - srijemske županije Božo Galić te brojni predstavnici žurnih službi, jedinica lokalne i područne samouprave te civilne zaštite.

Uručene su i godišnje nagrade za 2017. godinu, koje su dobitnicima uručili izaslanik Predsjednika Vlade RH i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović i ravnatelj DUZS-a dr. sc. Dragan Lozančić. Godišnja nagrada dodjeljuje se pojedincu, pravnoj osobi ili skupini osoba za promicanje sustava civilne zaštite te iskazanu osobnu požrtvovnost u provedbi zaštite i spašavanja stanovništva i materijalnih dobara. Dobitnik je i Boris Rogić, djelatnik Službe civilne zaštite Vatrogasne zajednice Istarske županije, koji od 1979. obavlja niz odgovornih poslova i aktivnosti civilne zaštite na području lokalne i regionalne samouprave, značajnih za cijelu državu. Kvalitetnim radom i stručnošću, zajedno s kolegama uspio je uspostaviti jedinstveni sustav civilne zaštite u Istarskoj županiji. Svojim zalaganjem i iznimnim rezultatima u području sustava civilne zaštite primjer je svim djelatnicima i kolegama.

Galerija fotografija