Održani "6. Dani civilne zaštite" u Medulinu

Održani "6. Dani civilne zaštite" u Medulinu

Šesti po redu Dani civilne zaštite, u organizaciji Službe civilne zaštite Vatrogasne zajednice Istarske županije, održani su 17. svibnja 2018. g. u Vatrogasnom Domu DVD Medulin, konferencijom na temu "Zrakoplovne nesreće i civilna zaštita". 

Učesnike na Konferenciji pozdravili su Stjepan Huzjak zamjenik ravnatelja DUZS-a Zagreb koji je naročito pohvalio organizaciju sustava CZ Istarske županije, istaknuvši rad Službe CZ VZIŽ, kao jedinstven primjer rada i djelovanja u sustavu CZ na razini IŽ i RH, koja je i organizirala Dane CZ. Goran Buić, načelnik Općine Medulin, Dino Kozlevac, zapovjednik VZIŽ ujedno i načelnik Stožera CZ IŽ, te Denis Stipanov voditelj Službe CZ VZIŽ koji je i otvorio 6. međunarodne Dane CZ. 
       
Održana vježba za slučaj izvanredne nesreće zrakoplova

VJEŽBA JE ODRŽANA U PULSKOJ ZRAČNOJ LUCI

Zračna luka Pula u suradnji sa interventnim službama i ustanovama lokalne zajednice, dana 17. svibnja 2018. godine u popodnevnim satima, održala je vježbu za slučaj izvanrednog događaja nesreće zrakoplova u neposrednoj blizini aerodroma pod nazivom ''Firefox 2018.''

Na vježbi su sudjelovali: Služba Civilne zaštite VZIŽ, Stožer Civilne zaštite IŽ, Državna uprava za zaštitu i spašavanje - Područni ured Pazin, Zavod za hitnu medicinu IŽ, JVP Pula, Društvo Crvenog križa IŽ, MUP - PU Istarska, Croatia Airlines, Hrvatska kontrola zračne plovidbe te volonteri koji su glumili putnike, stjuardese i pilote. Ukupan broj sudionika pokazne vježbe je 235 pripadnika operativnih snaga sustava civilne zaštite i volontera.

Galerija fotografija