Ravnatelj DUZS-a g. Dragan Lozančić u Istarskoj županiji

Ravnatelj  DUZS-a  g. Dragan Lozančić u Istarskoj županiji

Nakon niza radnih sastanaka održanih u priobalnim županijama RH, radi uvida u stupanj spremnosti sustava za protupožarnu i turističku sezonu, ravnatelj Državne uprave za zaštitu i spašavanje dr.sc. Dragan Lozančić sa suradnicima posjetio je 11. srpnja 2018. godine i Istarsku županiju i sastao se sa županom Valterom Flegom. Sastanku su prisustvovali i voditelj službe civilne zaštite Denis Stipanov, zapovjednik JVP Pula Klaudio Karlović i pročelnik Upravnog odjela za održivi razvoj Josip Zidarić.

Istra je iznimno popularna destinacija turista iz svih krajeva svijeta, a njihova brojnost svake je godine sve veća, stoga je povećano i ulaganje u ljudstvo i tehniku za pripremu sustava u sezoni. Župan Flego je istaknuo da je organiziranost u županiji na visokoj razini te je razvijena jaka mreža profesionalnih postrojbi u suradnji s DVD-ovima koji zajedničkim snagama mogu reagirati u slučaju velikih nesreća.

Prema obvezama i zadaćama iz Programa aktivnosti u provedbi posebnih mjera  zaštite od požara od interesa za Republiku Hrvatsku u 2018. godini, u Istarskoj županiji su u travnju i svibnju održane sjednice stožera civilne zaštite svih jedinica lokalne i područne samouprave, dok je u svibnju održana i proširena sjednica Stožera civilne zaštite Istarske županije, na kojoj su sudjelovali članovi stožera civilne zaštite, predstavnici turističkih tvrtki, koncesionari prometa, policija, Zavod za hitnu medicinu Istarske županije, bolnica Pula, Zavod za javno zdravstvo, Društvo Crvenog križa Istarske županije, HGSS, Lovački savez, Ronilački savez, NP Brijuni, Javna ustanova Kamenjak i Park prirode Učka. Glavna tema sjednica bila je priprema sustava za protupožarnu i turističku sezonu.

Galerija fotografija