U Makarskoj održana 3. Skupština Platforme HŽG

U Makarskoj održana 3. Skupština Platforme HŽG

U Makarskoj je 22. listopada 2018., održana 3. sjednica Skupštine Platforme hrvatskih županija i gradova za smanjenje rizika od katastrofa. Skupštinu je vodio predsjednik Platforme g. Marijan Vundač.

Pozdravni govor je uputio i Gradonačelnik Grada Makarske g. Jure Brkan, koji je u svom govoru istaknuo pozitivnu ulogu Platforme HŽG kao krovne udruge djelatnika koje se bave sustavom civilne zaštite te zamjenik župana Splitsko dalmatinske županije g. Luka Brčić.

Skupštini je  nazočio i zamjenik ravnatelja Državne uprave za zaštitu i spašavanje g. Dtjepan Huzjak.

U radu Platforme sudjelovali su iz Istarske županije g. Denis Stipanov i g. Boris Rogić iz Službe civilne zaštite Vatrogasne zajednice Istarske županije.

Na sjednici Skupštine nakon izlaganja predsjednika Skupštine te rasprave nazočnih, usvojen je plan rada i financijski plan za 2019. g..

U sklopu Skupštine održan je i Okrugli stol na temu: Sustav Civilne zaštite danas i sutra u Republici Hrvatskoj. Panelisti su bili: Ante Sanader, predsjednik Hrvatske vatrogasne zajednice, Stjepan Huzjak, zamjenik ravnatelja Državne uprave za  zaštitu i spašavanje, Vinko Prizmić, pročelnik Hrvatske gorske službe spašavanja, Marijan Vundač, predsjednik Platforme hrvatskih županija i gradova za smanjenje rizika od katastrofa i Pavle Kalinić, pročelnik Gradskog ureda za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba . 

Održana je i Pokazno-edukativna vježba snaga Civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije u sklopu EU projekta READINESS.

Galerija fotografija