Obilježen Dan civilne zaštite

Obilježen Dan civilne zaštite

Povodom Međunarodnog dana civilne zaštite gradonačelnik Pule Boris Miletić i istarski župan Valter Flego održali su danas u prostorijama Komunalne palače tradicionalni prijem za sve predstavnike službi civilne zaštite iz Pule i Istarske županije te goste iz Italije i Slovenije.

Gradonačelnik Boris Miletić obratio se prisutnima te svim pripadnicima civilne zaštite čestitao njihov dan istaknuvši da je Istra danas po ustroju sustava civilne zaštite primjer dobre prakse u Hrvatskoj. "Danas bi istaknuo tri područja, gospodarstvo, turizam i demografija, koja su iznimno bitna za naše društvo, a koja uvelike ovise o osjećaju sigurnosti. Zahvaljujući vama, vašem predanom radu i svemu što činite Istra je upravo takva - sigurna regija koja između ostaloga i iz tog razloga privlači nove investicije i nova radna mjesta. Ljudi nam dolaze iz svih krajeva Hrvatske, ali i susjednih država što potvrđuje da smo na dobrom putu." - kazao je gradonačelnik Miletić.

Istarski župan Valter Flego kazao je kako je ovo lijepa prilika kako bi se zajedno  osvrnuli na iznimno uspješne rezultate unatoč velikim izazovima, ali i kako bi se okrenuli naprijed, prema novim izazovima u budućnosti. "Velika nam je želja osnažiti kapacitete uz međusobnu suradnju s drugim hrvatskim regijama te aplicirati na europske projekte namijenjene civilnoj zaštiti." - poručio je župan Flego.

Prisutne je pozdravio i Dino Kozlevac, načelnik Stožera civilne zaštite Istarske županije, koji je kazao kako je sustav civilne zaštite primjereno organiziran zahvaljujući podršci i provedbi obveza jedinica lokalne i regionalne samouprave na području Istarske županije. "Sustav je odrađen na najbolji mogući način i ocjenjujemo na zadovoljstvo građana i gostiju Istarske županije da prošle godine praktički nije bilo potrebno aktivirati cjelokupni sustav civilne zaštite." - kazao je načelnik Kozlevac.

Na samom kraju prijema, župan Istarske županije Valter Flego je uručio priznanje Zvezdanu Božiću, Zapovjednik Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje Koper za njegov doprinos u promicanju civilne zaštite i međunarodne suradnje.

Također je i Voditelj Službe civilne zaštite VZIŽ g. Denis Stipanov uručio prigodan poklon g. Zvezdanu Božić za iznimnu suradnju i razvijanje sustava civilne zaštite. Međunarodni dan civilne zaštite i Dan civilne zaštite RH obilježava se 1. ožujka, na datum kada je 1972. stupio na snagu Statut međunarodne organizacije za civilnu zaštitu, a dan nakon toga počela je djelovati Međunarodna organizacija za civilnu zaštitu. 

Galerija fotografija