Labin - obilježen Međunarodni i nacionalni Dan civilne zaštite

Labin - obilježen Međunarodni i nacionalni Dan civilne zaštite

U povodu međunarodnog i nacionalnog Dana civilne zaštite, koji se obilježava 1. ožujka, u ponedjeljak, 05. ožujka 2019. g. u Maloj Vijećnici Grada Labina gradonačelnik Valter Glavičić upriličio je prijam za predstavnike Stožera civilne zaštite Grada Labina i općina Labinštine i pravne osobe od interesa za sustav CZ i
predstavnike vatrogasnog zapovjedništva.

Na prijemu su prisustvovali Valter Glavičić, Gradonačelnik Grada Labina, Zoran Rajković, zamjenik gradonačelnika, Boris Rogić, stručni suradnik Službe civilne zaštite Vatrogasne zajednice Istarske županije, načelnica Policijske postaje Labin,  Đeni Bučić, Darko Vitasović, zapovjednik vatrogasne postrojbe Labin, Mirko Radović predsjednik Područne vatrogasne zajednice, Morin Hukić ravnateljica Gradskog društva crvenog križa Labin, Nirvana Ukušić, Pročelnica Područnog ureda Pazin, Antonela Mohorović Kožuh ravnateljica Lučke uprave Rabac, predstavnici Lučke uprave Pula, ispostave Rabac i Trget, zamjenica načelnice Općine Raša Tina Damijanić i članovi Stožera CZ Grada Labina.

Gradonačelnik Grada Labina čestitao je Međunarodni dan CZ svim subjektima i sudionicima u sustavu CZ uz naglasak na dobru suradnju u prošlosti i nastavak dobre suradnje u budućnosti te važnost sustava CZ za društvenu zajednicu.

Boris Rogić, stručni suradnik u Službi civilne zaštite Vatrogasne zajednice Istarske županije detaljno je izvijestio o važnosti CZ kroz povijest, zakonskim novinama i obvezama jedinica lokalne samouprave za usklađivanje sa postojećim Zakonom i pravilnicima te rokovima za njihovu provedbu. Dao je kratku informaciju o izvršenim inspekcijskim nadzorima u JLS Labinštine, donošenju Procjene rizika od velikih nesreća kao temeljnog dokumenta u sustavu CZ, obvezi izrade izvješća o stanju sustava CZ za proteklu godinu te godišnjeg plana razvoja CZ za 2019. godinu i njihovih usvajanja na gradskom/općinskim vijećima, o 6. Danima CZ i  konferenciji na temu "Pad zrakoplova i sustav CZ " a u sklopu konferencije održana je velika javno pokazna vježba u zračnoj luci Pula na kojoj je sudjelovalo oko 250 učesnika. Spomenuo je i zagađenje raškog zaljeva nakon izlijevanja nafte sa trgovačkog broda, a govorio je i o međunarodnoj postrojbi vatrogasaca iz IŽ, Kopra i Trsta.

Darko Vitasović govorio je o nabavci 8 vatrogasnih vozila za područje Labištine, a Mirko Radović o daljnjem razvoju vatrogastva na Labinštini.

Galerija fotografija