U Šibeniku održana 4. Skupština Platforme HGŽ

U  Šibeniku održana 4. Skupština Platforme HGŽ

Platforma hrvatskih županija i gradova za smanjene rizika od katastrofa održala je 4. travnja 2019 g. u Šibeniku (Četvrtu) sjednicu Skupštine Platforme na kojoj je usvojeno financijsko izvješće za razdoblje od 1. siječnja do 31. prosinca 2018. godine te prijedlog financijskog plana za 2019. godinu.

Netom prije početka sjednice, održane su sjednice Izvršnog i Nadzornog odbora na kojima je između ostalog, prihvaćeno i izvješće Nadzornog odbora o radu i poslovanju Platforme u protekloj godini.

Skupština Platforme okupila je 4. travnja u hotelu "Niko" u šibenskom Solarisu 30-ak članica i članova Platforme iz gradova i županija. Njima je predsjednik Platforme Marijan Vundać dao informaciju o sudjelovanju Platforme u projektu Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja RH u radu partnerstva Urbane Agende za EU o "sigurnosti javnih prostora". Naime, navedenim projektom sudjelovati će se u izradi i provedbi Akcijskog plana sigurnosti javnih prostora. U sklopu projekta imenovana je i radna skupina čija je zadaća sudjelovanje u izradi nacionalnih stajališta o određenim tematskim prioritetima Partnerstva te nacionalnih doprinosa vezanih uz rad partnerstva.

Pročelnik Ureda za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba Pavle Kalinić dao informaciju o projektu "Satelitski Internet back-up sustav za hitne situacije u Zagrebu", a isto tako na skupštini je prezentirano funkcioniranje sustava civilne zaštite Šibensko-kninske županije s posebnim osvrtom na vježbu "Traganje i spašavanje u ruševinama", koju je prezentirao županijski vatrogasni zapovjednik Darko Dukić.

Istarsku županiju predstavljao je  g. Denis Stipanov Voditelj Službe civilne zaštite, inače i Predsjednik nadzornog odbora Platforme HGŽ.

Galerija fotografija