Dani zaštite i spašavanja - Postojna, Slovenija

Dani zaštite i spašavanja - Postojna, Slovenija

Djelatnici Službe civilne zaštite Vatrogasne zajednice Istarske županije Denis Stipanov i Boris Rogić, na poziv zapovjednika civilne zaštite Republike Slovenije Srečka Šestana, prisustvovali su na "Bogatajevi dnevi zaščite in reševanja", koji su u organizaciji Uprave za zaštitu i spašavanje Ministarstva obrane održani od 17. do 19. listopada  2019. u Postojni.

Na Danima zaštite i spašavanja predstavljene su i aktivnosti Službe civilne zaštite Vatrogasne zajednice Istarske županije, koja je prezentirala sustav civilne zaštite u Istarskoj županiji, gdje je posebno istaknuta dobra suradnja svih subjekata iz sustava civilne zaštite s kolegama iz Slovenije.

Prikazane su i razne pokazne vježbe te materijalno-tehnička oprema iz područja  sustava civilne zaštite. Glavna  vježba održana je u petak, 18. listopada pod nazivom "Vaja  POSTOJNA 2019"  kojoj je prisustvovao i predsjednik Republike Slovenije.

Ujedno su kolege iz Slovenije pozvane da se pridruže 7. Danima civilne zaštite koja je planirana za svibanj 2020. g. u organizaciji Službe CZ VZIŽ.

Galerija fotografija