Održana 16. vanredna sjednica Stožera civilne zaštite Istarske županije

Održana 16. vanredna  sjednica Stožera civilne zaštite Istarske županije

U četvrtak 27. veljače 2020. godine u prostorijama Istarske županije održana je 16., vanredna sjednica Stožera civilne zaštite Istarske županije uz Dnevni red:

1. Aktiviranje Stožera civilne zaštite Istarske županije zbog epidemije koronavirusa (COVID -19) i naredni zadaci

Na sjednicu Stožera osim članova Stožera, pozvani su i načelnici gradskih Stožera civilne zaštite, te ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije dr. Aleksandar Stojanović, ravnateljica Opće bolnice Pula doc. dr. Irena Hrstić, dr. Gordana Antić ravnateljica nastavnog zavoda za hitnu medicinu Istarske županije, ravnatelj Istarskih domova zdravlja dr. Ante Ivančić.

Načelnik Stožera civilne zaštite Istarske županije Dino Kozlevac izvijestio je kako je 26. veljače 2020. godine bio na sjednici nacionalnog stožera civilne zaštite, kojim je predsjedao potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

Kako je pojasnio načelnik Kozlevac aktivnosti su koordinirane s nacionalne razine, donesena su pravila ponašanja te se imperativno provode odluke državnih tijela. Dogovoreno je kako će Stožer civilne zaštite Istarske županije dvaput dnevno izvješćivati nacionalnu razinu, te kako će se jednom dnevno izvješćivati javnost. Upute za tehničke i organizacijske mjere, dakle dolaze s nacionalne razine, a ostali su podrška i support.

Na Stožeru civilne zaštite Istarske županije je da iskoordinira i organizira funkcioniranje na županijskoj razini i to što mirnije, bez bespotrebnog podizanja panike. Lokalni, gradski i općinski Stožeri će se aktivirati prema potrebi, i nakon što se to na županijskoj razini odobri. Sve upute dolaze od pojedinih nadređenih državnih tijela.

Načelnik je zamolio predstavnike gradskih Stožera da o svemu izvijeste nadležne gradonačelnike te je  pozvao  sve na disciplinu i koordiniranu aktivnost.

ZAKLJUČCI:

  • Djelovanje Stožera je koordinirano s jedne razine i to županijske.
  • Za izjave za medije i odnose s javnostima ovlašten je isključivo Stožer civilne zaštite Istarske županije
  • Stožer će djelovati u užem sastavu, obzirom na specifične potrebe.
  • Načelnik Stožera civilne zaštite Istarske županije te načelnici Stožera JLS dužni su obavijestiti župana, gradonačelnike i načelnike da se sve informacije o uputama mogu dobiti na stranicama MUP-a, odnosno Ravnateljstva civilne zaštite:
  • https://civilna-zastita.gov.hr/

Galerija fotografija