Obilježen Dan civilne zaštite

Obilježen Dan civilne zaštite

Povodom Međunarodnog dana civilne zaštite 01. ožujka, gradonačelnik Pule Boris Miletić i zamjenik župana koji obnaša dužnost župana Istarske županije Fabrizio Radin održali su 27. veljače u prostorijama Komunalne palače tradicionalni prijem za sve predstavnike službi civilne zaštite iz Pule i Istarske županije te goste iz  Slovenije.

Gradonačelnik Boris Miletić obratio se prisutnima te svim pripadnicima civilne zaštite čestitao njihov dan istaknuvši da je Istra danas po ustroju sustava civilne zaštite primjer dobre prakse u Hrvatskoj. "I u aktualnom slučaju s pojavom coronavirusa, sustav civilne zaštite u Istri i Puli pokazao je svoju učinkovitost, koordinaciju i brzinu mobiliziranja svih operativnih snaga. Upravo je ta koordinacija svih javnih službi temelj koji građanima pruža sigurnost i šalje jednu smirujuću poruku", kazao je pulski gradonačelnik Boris Miletić čestitavši svima koji su uključeni u sustav civilne zaštite.

Čestitkama se pridružio i zamjenik župana koji obnaša dužnost župana Istarske županije Fabrizio Radin koji je ponovio kako je sustav civilne zaštite u Istri iznimno odgovoran i učinkovit te kao takav služi kako primjer mnogim drugima. 

Prisutne je pozdravio i Dino Kozlevac, načelnik Stožera civilne zaštite Istarske županije, koji je kazao kako se ove godine proslava Međunarodnog dana civilne zaštite održava u specifičnim okolnostima te je potvrdio kako je cjelokupni sustav zaštite u Istri danas spreman odgovoriti na sve izazove, a sve kako bi građani i gosti bili sigurni pri čemu je zahvalio Gradu i Županiji na dugogodišnjoj podršci u radu. Istaknuo je da je sustav civilne zaštite primjereno organiziran zahvaljujući podršci i provedbi obveza jedinica lokalne i regionalne samouprave na području Istarske županije.

Galerija fotografija