Pazin - obilježen Međunarodni i nacionalni Dan civilne zaštite

Pazin - obilježen Međunarodni i nacionalni Dan civilne zaštite

U povodu međunarodnog i nacionalnog Dana civilne zaštite, koji se obilježava 1. ožujka, u ponedjeljak, 02. ožujka 2020. g. u Velikoj  Vijećnici Grada Pazina gradonačelnik Renato Krulčić upriličio je prijam za predstavnike Stožera civilne zaštite Grada Pazina i općina Pazinštine i pravne osobe i udruge od interesa za sustav CZ.

Gradonačelnik Grada Pazina čestitao je Međunarodni dan CZ svim subjektima i sudionicima u sustavu CZ uz naglasak na dobru suradnju u prošlosti i nastavak dobre suradnje u budućnosti te važnost sustava CZ za društvenu zajednicu.

Boris Rogić, stručni suradnik u Službi civilne zaštite Vatrogasne zajednice Istarske županije detaljno je izvijestio o važnosti CZ kroz povijest, zakonskim novinama i obvezama jedinica lokalne samouprave za usklađivanje sa postojećim Zakonom i pravilnicima te rokovima za njihovu provedbu. Dao je kratku informaciju o  donošenju Procjene rizika od velikih nesreća kao temeljnog dokumenta u sustavu CZ, Plana djelovanja civilne zaštite te obvezi izrade izvješća o stanju sustava CZ za proteklu godinu , godišnjeg plana razvoja CZ za 2020. g. te Smjernica za razvoj i organizaciju sustava CZ za razdoblje 2020-2023. g.

Galerija fotografija