Umag - Koordinacija Stožera civilne zaštite Bujštine

Umag - Koordinacija Stožera civilne zaštite Bujštine

U petak, 06. ožujka 2020. g. u prostorijama Javne vatrogasne postrojbe Umag održana je koordinacija Stožera civilne zaštite Grada Umaga, Novigrada i Buja i  općina Brtonigla, Oprtalj i Grožnjan. Sjednicu su vodili Boris Rogić, zamjenik načelnika Stožera CZ, Roberto zamjenik zapovjednika JVP Umaga i Niko Čančarević, predstavnik Grada Umaga. Sjednica je održana temeljem provedbe programa aktivnsti Vlade RH u provedbi posebnih mjera zaštite od požara od interesa za RH za područje Grada Umaga, Novigrada i Buja i općina Brtonigla, Oprtalj i Grožnjan za 2020. g.

Na Koordinaciji Stožera prihvaćeni su Planovi rada svih Stožera u pripremi protupožarne sezone 2020. godine prema zadacima iz Prijedloga programa aktivnosti u provedbi posebnih mjera zaštite od požara od interesa za Republiku Hrvatsku u 2020. godini, a sve u cilju osiguravanja potpune spremnosti svih pravnih subjekata koji izvršavaju zadaće iz Programa.

Usvojeni su Prijedlozi planova operativne provedbe programa aktivnosti u provedbi posebnih mjera zaštite od požara na području Grada Umaga, Novigrada, Buja i Općina Brtonigla, Oprtalj i Grožnjan, koje donose gradonačelnici i načelnici  za svoje JLS.

Zaključak je Koordinacije Stožera da su sve operativne snage i drugi subjekti spremni za provođenje aktivnosti na izvršavanju svojih zadaća u pripremi ovogodišne požarne sezone.

Galerija fotografija