Vinkovci - 6. sjednica Skupštine Platforme hrvatskih županija i gradova za smanjenje rizika od katastrofa

Vinkovci - 6. sjednica Skupštine Platforme hrvatskih županija i gradova za smanjenje rizika od katastrofa

U okviru konferencije Civilna zaštita i sigurnost gradova, u Vinkovcima je 9. rujna 2021. održana 6. sjednica Skupštine Platforme hrvatskih županija i gradova za smanjenje rizika od katastrofa. Ova je sjednica Skupštine ujedno bila i izborna pa su na sjednici izabrani predsjednik Platforme, te izvršni i nadzorni odbor.
U sljedeće dvije godine predsjednik Platforme i nadalje će biti dosadašnji predsjednik Marijan Vundać iz Grada Rijeke.
U Izvršni odbor još su izabrani Denis Stipanov iz Istarske županije, Damir Gabrić iz Splitsko-dalmatinske županije, Mladen Pejić iz Osječko-baranjske županije, Tomislav Jarmić iz Varaždinske županije, Stjepan Miheličnik iz Sisačko-moslavačke županije i Ivan Kubiček iz Vukovarsko-srijemske županije.

Osim izbora za tijela Platforme hrvatskih županija i gradova za smanjenje rizika od katastrofa, na sjednici se razmatrao prijedlog Odluke o visini članarine (članarina je ostala na dosadašnjoj razini od 3000 kuna za punopravne članove Platforme i 1500 kuna za podržavajuće članove), prijedlog Sporazuma o međusobnoj suradnji Platforme i Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ), što je i podržano od Skupštine.

Platforma je prethodnih mjeseci uputila Ravnateljstvu civilne zaštite 17 stranica primjedbi na prijedlog novog Zakona o sustavu civilne zaštite, ali se na konferenciji od predstavnika Ravnateljstva civilne zaštite moglo čuti kako se trenutno odustalo od donošenja novog Zakona o sustavu civilne zaštite.
Za mjesec listopad predviđeno je održavanje radionice za članove Platforme koja će se održati u Splitu.
 

Galerija fotografija