Održana 32. sjednica Stožera civilne zaštite Istarske županije

Održana 32. sjednica Stožera civilne zaštite Istarske županije

SJEDNICA O PRIPREMI PROTUPOŽARNE SEZONE

Stožer civilne zaštite Istarske županije održao je, u petak, 25. veljače 2022., u sali za sastanke Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Istarske županije 32. sjednicu Stožera civilne zaštite Istarske županije na temu pripreme protupožane sezone.

Na sjednici su razmatrana stanja zaštite od požara na području Istarske županije, donesen je Plana rada za predstojeću požarnu i turističku sezonu 2022. godine, usvojena je projekcija korištenja financijskih sredstava za provođenje zadataka tijekom požarne sezone.

Osim toga, usvojeni su Plan operativne provedbe Programa aktivnosti za 2022. godinu, Plan aktivnog uključenja svih subjekata zaštite od požara u Program aktivnosti za 2022. godinu i Plan aktivnog uključivanja Stožera CZ u slučajevima kada je potrebno proglasiti veliku nesreću, ili katastrofu, a također je razmatran Plan potrebnih radnji i određivanje pogodnih lokaliteta zapovjednih mjesta za koordinaciju gašenja požara.

Sjednici su, osim članova Stožera CZ IŽ, prisustvovali i načelnici gradskih Stožera civilne zaštite IŽ,  Hrvatskih šuma-Uprava šuma podružnica  Buzet.

Galerija fotografija