Konferencija "Civilna zaštita i sigurnost gradova (SIGG)"

Konferencija "Civilna zaštita i sigurnost gradova (SIGG)"

Konferencija Civilna zaštita i sigurnost gradova (SIGG) održala  se u organizaciji časopisa Zaštita u Puli, pod pokroviteljstvom Ministarstva unutarnjih poslova i  Istarske županije, te potporu Grada Pule i Platforme hrvatskih županija i gradova za smanjenje rizika od katastrofa, 30. i 31. ožujka 2023. u hotelu Park Plaza Histria.

Časopis Zaštita nastavlja tako već 15. godinu zaredom s održavanjem konferencije koja se bavi pitanjima urbane sigurnosti, upravljanja krizama, civilne zaštite i uporabe novih tehnologija za sigurnije zajednice i gradove.

Prigodnim govorima sudionicima konferencije obratili su se i predsjednik Platforme hrvatskih županija i gradova za smanjenje rizika od katastrofa Marijan Vundać, načelnik stožera Civilne zaštite Istarske županije Dino Kozlevac, ravnatelj Ravnateljstva civilne zaštite Damir Trut i istarski župan Boris Miletić koji je ujedno i otvorio  konferenciju.

programu Konferencije previđeno je niz izlaganja, prezentacija i panel rasprava, a na dvodnevnoj konferenciji okupilo se više od 140 sudionika; uglednih stručnjaka za urbanu sigurnost, civilnu zaštitu, vatrogastvo, tehničku i IT zaštitu, komunikacije i druge tehnologije. Na konferenciji  se razgovaralo o izazovima povezanim s lokalnom i nacionalnom sigurnosti, smanjenju rizika od katastrofa i ugroza, kriznom upravljanju prilikom katastrofa, s posebnim osvrtom na požare, poplave i potrese.

U sklopu konferencije održala se i Panel rasprava: Nove tehnologije za krizna upravljanja. Panelist je bio Denis Stipanov (VZIŽ - CZ Istarske županije), a učestvovali su:  Josip Granić (HGSS), Ivan Kubiček (CZ Vukovarsko-srijemske županije), Robert Perenić (Markoja) i Toni Tenjer (OIV).

Galerija fotografija