Održana međuresorna vježba „SIGURNOST 23“

Održana međuresorna vježba „SIGURNOST 23“

Predsjednik Vlade Andrej Plenković započeo je u petak 16.06.2023. posjet Istarskoj županiji na području Lupoglava, gdje je pratio vježbu "Sigurnost 23", koja je uspješno održana na Ininu odmorištu i crpki Rebri kraj Istarskog ipsilona.

Plenković je rekao da je riječ o sigurnosnoj vježbi, u kojoj je simuliran lančani sudar na autocesti, uz brze intervencije vatrogasnih, medicinskih postrojbi, policije, civilne zaštite i Crvenoga križa.

Nakon sudara demonstrirano je i gašenje šumskog požara uz autocestu, a sudjelovali su pripadnici Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, dva air tractora i dva kanadera.

Premijer je izjavio da je koordinacija nadležnih službi na području Istarske županije odlična te postoji kvalitetna suradnja i s Inom te Bina Istrom i njezinim vatrogasnim postrojbama.

Zapovjednik Vatrogasne zajednice Istarske županije Dino Kozlevac rekao je da su svi potvrdili, od policije, vatrogasaca, vatrogasnih službi Bina Istre, Nastavnog zavoda za hitnu medicinu, Crvenoga križa, Hrvatskih šuma do zračnih snaga, da dobro djeluju, što je jamstvo građanima i turistima da imaju kvalitetnu zaštitu.

Glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković rekao da je riječ o redovnoj vježbi ali i o pripremi za početak protupožarne sezone, kao i uvodu u početak rada Operativnog vatrogasnog zapovjedništva u Divuljama 19. lipnja te dislokacije snaga, 72 vatrogasca, 29. lipnja na 17 lokacija na otocima i u priobalju.  

Galerija fotografija