Labin: Prijem povodom Dana civilne zaštite u gradu Labinu

Labin: Prijem povodom Dana civilne zaštite u gradu Labinu

U povodu 1. ožujka nacionalnog i međunarodnog dana civilne zaštite, zamjenica labinskog gradonačelnika Eni Modrušan priredila je prijem za Zapovjedništvo civilne zaštite Grada Labina, načelnike općina Raše, Kršana, Sv.Nedelje i Pićana, načelnike Stožera zaštite i spašavanja općina i Grada Labina, predsjednika i zapovjednika Područne vatrogasne zajednice Labin, načelnika Policijske postaje Labin.

Boris Rogić, zapovjednik zapovjedništva civilne zaštite Grada Labina i zamjenik načelnika Stožera Grada i općina podnio je izvješće  u kojem je istaknuo da se trenutno izrađuju nove Procjene ugroženosti stanovništva, kulturnih i materijalnih dobara lokalnih jedinica temeljnog dokumenta koji treba dati odgovore do kakvih oblika ugroženosti može doći, kako najučinkovitije ukloniti posljedice i koji su ljudski i materijalni resursi za to potrebni. Na dnevnom redu gradskog i općinskih  vijeća uskoro će biti rasprava o stanju sustava zaštite i spašavanja za 2009.g. te donošenje Smjernica za razvoj i organizaciju sustava zaštite i spašavanja za 2010.g.

Za mjesec travanj planirana je zajednička sjednica svih 5 Stožera zaštite i spašavanje, a temeljem Programa Vlade RH u pripremi za ljetnu požarnu sezonu.