Pula: Primanje u povodu Međunarodnog dana civilne zaštite

Pula: Primanje u povodu Međunarodnog dana  civilne zaštite

Povodom 1. ožujka - Međunarodnog dana civilne zaštite istarski župan Ivan Jakovčić i pulski dogradonačelnici Vera Radolović i Fabrizio Radin, ujedno i načelnik stožera civilne zaštite Grada Pule, priredili su  u  pulskoj Komunalnoj palači  tradicionalno primanje za predstavnike službi zaštite i spašavanja. Prijemu su prisustvovali,  Denis Stipanov,  zapovjednik Županijskog stožera civilne zaštite, predstavnici služba zaštite i spašavanja iz Istre, te gosti iz Italije i Slovenije.

Stipanov je pozdravio  prisutne, podsjetio  kako Hrvatska obilježava ovaj dan od 1992. godine,  istaknuvši pritom kako se sustav još uvijek izgrađuje, te kako su općine, gradovi i županija u svojoj ingerenciji odradile velik dio posla. Istarska je županija vodeća u državi u pogledu nastojanja nadogradnje i razvoja sustava rekao je Stipanov i  istaknuo  važnost sustava te sjajnu organizaciju u ljetnim mjesecima, kada se vodi računa o zaštiti ljudi i imovine iz inozemstva. Čestitao je svima na odgovornom izvršavanju posla.

Jakovčić je zahvalio svima u  službi zaštite i spašavanja na velikom angažmanu i doprinosu  da Istra bude sigurnija regija. Pohvalio je dobru koordinaciju svih čimbenika sustava civilne zaštite. Pozvao je na još užu i bolju suradnju. Posebno je naglasio kako je   u vrijeme kada su katastrofe sveprisutne, misleći pritom na Haiti, Čile, Španjolsku, važno  znati da i mi imamo koordiniranu ekipu spremnu na najteže situacije. Najavio je kako će Istra surađivati u izradi europskih programa kao partner s gostima iz Italije i Slovenije.