Natjecanje ekipa crvenog križa

Natjecanje ekipa crvenog križa

Dana 19.06.2010.g.u općini Cerknica u Sloveniji, u organizaciji Civilne Zaštite Postojne održano je natjecanje u pružanju prve pomoći za ekipa Crvenog križa u nadležnosti civilne zaštite Postojne. Na poziv CZ Postojna, a u organizaciji Službe Zaštite i spašavanja VZIŽ natjecanju je sudjelovala ekipa Crvenog križa Grada Pule te su van konkurencije zauzeli visoko četvrto mjesto od 17 ekipa koje su se natjecale.

Prema riječima  Voditelja Službe  ZiS g.Denisa Stipanova, upravo se ovakvim aktivnostima uspijeva vrlo kvalitetno motivirati mlade ljude kako bi u svakom trenutku bili spremni pomoći u nevolji. Isto tako bitno je napomenuti da se iz ovih kadrova mlađih generacija u narednih par godina može kvalitetno formirati, ali i održavati kontinuitet timova crvenog križa za pružanje prve pomoći u slučaju aktivacije kod velikih nesreća i katastrofa.  
 
Natjecanju su prisustvovali i djelatnici Službe zaštite i spašavanja Vatrogasne zajednice Istarske županije, voditelj Službe Denis Stipanov i stručni suradnik Boris Rogić,a ispred Crvenog križa  Vekić Jasna i Dr.Lorena Lazarić Stefanović.