2. Dani zaštite i spašavanja

2. Dani zaštite i spašavanja

U organizaciji Službe za zaštitu i spašavanje pri Vatrogasnoj zajednici istarske županije, u Puli su se od 3. - 5. studenog 2010. održali drugi po redu dani zaštite i spašavanja. 
 
Sve je započelo 3. studenog konferencijom o Psihološkoj pomoći u nesrećama, te se nastavilo sutradan svečanim otvaranjem na Stoji, gdje se u dvorani Srednje škole za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu smjestilo više štandova proizvođača opreme za zaštitu i spašavanja, kao i organizacija koje djeluju u toj oblasti. 
 
Između mnogobrojnih izlagača tu su bili prisutni, VZIŽ, PVZ Pula, JVP Pula, DVD Pula, GSS Pula, MUP Prometna policija, MUP Protueksplozivna zaštita, Crveni Križ, HEP, Herculanea, HAK, Zavod za javno zdravstvo, VZ Osječko baranjske županije te mnogi proizvođači i distributeri opreme za zaštitu i spašavanje. 
 
Na vanjskom djelu, odnosno igralištu bile su upriličene prezentacije i pokazne vježbe izlagača i proizvođača opreme i vozila. Najviše pažnje privukla je vježba Javne vatrogasne postrojbe Pula i DVD-a Pula u simulaciji požara škole, te vježba djelatnika Protueksplozivne zaštite MUP-a sa psom koji je u vozilima uspješno pronašao eksploziv. Dok je u unutrašnjosti dvorane GSS prikazao vježbu spašavanja unesrečenog iz jame. 
 
Dane zaštite i spašavanja osim mnogobrojne djece i učenika iz pulskih vrtića i škola posjetio je velik broj građana koji su na ovaj način imali prilike se upoznati sa opremom i djelatnostima u okviru zaštite i spašavanja. Između ostalih manifestaciju su posjetili i glavni vatrogasni zapovjednik Mladen Jurin, predsjednik HVZ-a Ante Sanader, načelnik HVZ-a Željko Popović te ostali dužnosnici.

Galerija fotografija