6. Koordinacija djelatnika zaštite i spašavanja

6. Koordinacija djelatnika zaštite i spašavanja

U Dubrovniku  je od 12.05 do 14.05.2011. održana 6.Koordinacija djelatnika zaštite i spašavanja, pod pokroviteljstvom Dubrovačko-neretvanske županije.

Koordinaciju je vodio zamjenik župana g.Frano Skondić. U radu Koordinacije  sudjelovalo je 45 predstavnika županija,gradova Splita. Zagreba,Rijeke i pripadajućih općina. Dnevni red je  sadržavao niz aktualnih tema od  novog prijedloga Zakona o zaštiti i spašavanju, izradi  Vanjskih planova.

U planu je bila  predviđena i video konferencija: Dubrovačko-neretvanska županija Okrug Monterey, California, USA-planovi zaštite ispašavnja s posebnim osvrtom na slučaj potresa- no zbog tehničkih uvjeta, ista nije održana.

Nakon završetka Koordinacije, izvedena je pokazna vježba u akvatoriju ispod mosta Dr.Franje Tuđamana, na temu -Spašavanje putnika iz autobusa.

U radu Koordinacije  sudjelovao je i g.Denis Stipanov, Voditelj Službe ZiS koji je i ujedno Predsjedavajući Radne grupe, koja je i proširena za dva nova predstavnika, te sad broji  pet članova. Izabran je i slijedeći domaćin Koordinacije, a to je Koprivničko-križevačka županija.

Galerija fotografija