Labin: Prijem povodom Dana civilne zaštite

Labin: Prijem povodom Dana civilne zaštite

U prostorijama Grada Labina  upriličen  je prijem za predstavnike civilne zaštite s područja Grada Labina i općina Labinštine. Predstavnike je primio gradonačelnik Grada Labina Tulio Demetlika i njegov zamjenik Zoran Rajković  uz prisustvo načelnika općine Raša Josipa Knapića.

Zamjenik gradonačelnika Zoran Rajković čestitao je Dan civilne zaštite svim pripadnicima civilne zaštite i djelatnicima žurnih službi, te je napomenuo kako se Dan civilne zaštite obilježava u Republici Hrvatskoj od 1992. godine. Uloga civilne zaštite bitna je u sigurnosti društvene zajednice. To se odnosi na zaštitu prvenstveno ljudi, ali i okoliša i imovine, uključujući kulturnu baštinu.
 
Zapovjednik Zapovjedništva civilne zaštite Boris Rogić osvrnuo se na proteklu godinu te napomenuo da u sustavu civilne zaštite posebno mjesto zauzimaju čelnici lokalne samouprave. Grad Labin uz Zapovjedništvo ima ustrojene postrojbe opće i specijalističke namjene. Temeljni dokument koji regulira civilnu zaštitu je Procjena ugroženosti stanovništva te kulturnih i materijalnih dobara koji je u Gradu Labinu donesen 2011. godine, a na kojeg se nadovezuju provedbeni dokumenti Plan civilne zaštite  i Plan spašavanja .