Pula: Obilježen Međunarodni dan civilne zaštite

Pula: Obilježen Međunarodni dan civilne zaštite

U pulskoj Komunalnoj palači održan je tradicionalni prijem za predstavnike službi za zaštitu i spašavanje povodom današnjeg Međunarodnog dana civilne zaštite. Prijemu su, uz zamjenike gradonačelnika Veru Radolović i Fabrizia Radina, prisustvovali istarski župan Ivan Jakovčić, načelnik Županijskog stožera civilne zaštite Dino Kozlevac, županijski zapovjednik za civilnu zaštitu Denis Stipanov, ostali predstavnici službi zaštite i spašavanja iz Istre, te gosti iz Italije i Slovenije.

Zamjenik pulskog gradonačelnika Fabrizio Radin ujedno je i načelnik stožera civilne zaštite Grada Pule te je pozdravivši brojne okupljene istaknuo važnost djelovanja moderne i efikasne službe za zaštitu i spašavanje. Radin je podsjetio na izuzetno niske temperature koje su zahvatile istarski poluotok u proteklim tjednima, ističući kako je u tom periodu organizirano privremeno prihvatilište za beskućnike kojega ne bi bilo moguće realizirati bez angažmana stručnih osoba i mnogobrojnih volontera.

Istarski župan Ivan Jakovčić pohvalio je akciju zbrinjavanja beskućnika u Puli te je čestitao svim službama na njihovom angažmanu. Jakovčić je naglasio važnost međunarodne suradnje sa službama iz Italije i Slovenije kazavši kako dobra suradnja već postoji te je to pravi put koji i ubuduće treba slijediti.
"Koordinacijom svih službi postižemo u Istri primjereno efikasni sustav zaštite i spašavanja, kako u zimskim, tako i u ljetnim mjesecima" kazao je Jakovčić koji je dodao kako se nada da će i ljeto koje nas očekuje proći u miru te da će službe i dalje biti efikasne po pitanju sigurnosti svih građana.

Galerija fotografija