Ravnatelj DUZS-a dr. sc. Jadran Perinić primio je u radni posjet predstavnike Radne grupe Koordinacije djelatnika zaštite i spašavanja JLS

Ravnatelj DUZS-a dr. sc. Jadran Perinić primio je u radni posjet predstavnike Radne grupe Koordinacije djelatnika zaštite i spašavanja JLS

Ravnatelj Državne uprave za zaštitu i spašavanje dr. sc. Jadran Perinić sa suradnicima  g. Stjepanom Huzjakom  i g. Mladenom Jurinom, primio je u radni posjet  17. travnja 2012. predstavnike Radne grupe Koordinacije djelatnika zaštite  i spašavanja JLS.

U uvodnom dijelu sastanka nazočnima se pozdravno obratio i  Koordinator Radne grupe  g. Denis Stipanov, inače Voditelj Službe ZiS Vatrogasne Zajednice Istarske Županije, koji je prezentirao ulogu  i cilj Koordinacije djelatnika ZiS.

Sastanku su bili prisutni i  predstavnici Osječko-Baranjske županije gđa. Ružica Slišković Bartoloti, Splitsko-Dalmatinske županije  g. Damir Gabrić, Koprivničko-Križevačke županije g. Stjepan Behin, te Grada Splita gosp, Zdenko Radovniković, koji su prezentirali funkcioniranje sustava zaštite i spašavanja na području svojih  županija, s naglaskom na stanje vatrogastva i civilne zaštite. Na sastanku se raspravljalo i o prijedlozima poboljšanja sustava uz zajedničke napore državne i lokalne razine, čija je dosadašnja suradnja ocijenjena vrlo pozitivnom i učinkovitom.

Obraćajući se nazočnima, ravnatelj DUZS-a dr.sc. Jadran Perinić naglasio je  važnost suradnje s djelatnicima iz županija i gradova u sustavu zaštite  i spašavanja, te izvijestio o Smjernicama razvoja sustava i izrade novih zakonskih prijedloga, a sve s ciljem razvijanje što kvalitetnijeg sustava zaštite i spašavanja u Republici Hrvatskoj.

G.Denis Stipanov na kraju sastanka, pozvao  Ravnatelja g. Jadrana Perinića da bude nazočan u radu 8.Koordinacije djelatnika koja će se održati sredinom svibnja u Čakovcu.

Galerija fotografija