10. Sjednica Stožera zaštite i spašavanja Istarske županije

10. Sjednica Stožera zaštite i spašavanja Istarske  županije

U skladu s Programom aktivnosti u provedbi posebnih mjera zaštite od požara od interesa za Republiku Hrvatsku u 2012. godini Vlade RH, održana je, 26.04.2012.g. proširena sjednica Stožera zaštite i spašavanja Istarske županije pod predsjedanjem načelnika stožera, ujedno zamjenika župana g. Vedrana Grubišića.

Na sjednici su prioritetno obrađena pitanja od važnosti za pripremu ovogodišnje ljetnje protupožarne sezone na području naše županije.

Nakon uvodnog izlaganja zamjenika načelnika stožera, ujedno županijskog vatrogasnog zapovjednika g. Dina Kozlevca i kratke rasprave Stožer ZiS IŽ je u skladu s već spomenutim programom jednoglasno prihvatio:

- Plan rada u pripremi protupožarne sezone 2012.g. 
- Izvješće o intervencijama i broju požara u 2012.g. 
- Plan aktivnosti uključenja svih subjekata zaštite od požara 
- Prijedlog plana operativne provedbe programa aktivnosti Vlade RH na području Istarske županije 
- Prijedlog financijskog plana

Načelnik stožera g. Vedran Grubišić zaključio je na kraju sjednice kako je iz prezentiranih izvješća i netom usvojenih dokumenata vidljivo kako su poduzete sve obveze, mjere i radnje sadržane u Programu Vlade RH, a koje se odnose na našu županiju. 

Inače je na području cijele Istarske županije u tijeku održavanje Stožera zaštite i spašavanja gradova i općina na temu pripreme za protupožarnu sezonu 2012.g. kao i druge aktivnosti sadržane u Vladinom Programu priprema za požarnu sezonu.