U Čakovcu održana 8. Koordinacija djelatnika zaštite i spašavanja u županijama i velikim gradovima Republike Hrvatske

U Čakovcu održana 8. Koordinacija djelatnika zaštite i spašavanja u županijama i velikim gradovima Republike Hrvatske

U velikoj vijećnici Međimurske županije u Čakovcu 17. svibnja 2012. održana je 8. sjednica Koordinacije djelatnika zaštite i spašavanja u županijama i velikim gradovima Republike Hrvatske, na kojoj je, uz župana Međimurske županije Ivana Perhoča, nazočio ravnatelj Državne uprave za zaštitu i spašavanje (DUZS) dr.sc Jadran Perinić.

Nakon analize zapisnika sa 7. sjednice Koordinacije, sudionicima je prezentiran sustav zaštite i spašavanja na području Istarske županije. Sustav je prezentirao g. Denis Stipanov, Voditelj Službe ZiS  VZIŽ, koji je tom prilikom istaknuo važnost sustava vatrogastva i svih ostalih  subjekata na području Istarske županije.

Također je  prezentirana i međunarodna suradnja i projekti u sustavu zaštite i spašavanja, o čemu je nazočne izvijestila predstavnica Osječko-baranjske županije. Predstavnici sustava zaštite i spašavanja Grada Splita i Zadarske županije govorili su o inicijativi za osnivanjem strukovne udruge zaštite i spašavanja.

Koordinacija je završena prezentacijom pokazne vježbe "Jezero 2012", Sama vježba, u organizaciji Stožera za zaštitu i spašavanje i Zapovjedništva civilne zaštite Međimurske županije, upriličena je nakon sjednice Koordinacije na jezeru HE Čakovec kod mjesta Kuršanec. 

Cilj vježbe bila je provjera osposobljenosti organiziranih snaga za zaštitu i spašavanje na vodi, kroz simulaciju izvanrednog događaja nagle pojave vodnog vala i poplave, te onečišćenje vode istjecanjem nepoznate tekućine koja ugrožava okoliš i vodotok.

Za organizatora slijedeće 9. Koordinacije djelatnika ZiS, izabrana je Vukovarsko-srijemska županija.

Galerija fotografija