Gradonačelnik održao prijam povodom Dana civilne zaštite

Gradonačelnik održao prijam povodom Dana civilne zaštite

Pazinski gradonačelnik Renato Krulčić održao je prijam povodom obilježavanja 1. ožujka - Međunarodnog dana civilne zaštite i Dana civilne zaštite u Republici Hrvatskoj.

Prijamu su prisustvovali predstavnici Područnog ureda Državne uprave za zaštitu i spašavanje, Vatrogasne zajednice Istarske županije i Područne vatrogasne zajednice Pazin, načelnici susjednih općina, članovi Stožera ZiS Grada Pazina i susjednih općina, članovi Zapovjedništva civilne zaštite Grada Pazina, predstavnici pravnih subjekata sustava zaštite i spašavanja, predsjednik Gradskog vijeća Valter Milohanić, pročelnik Upravnog odjela za komunalni sustav, prostorno uređenje i graditeljstvo Daniel Maurović, pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo, financije i proračun Maja Stranić Grah te voditelj Službe za unutarnju reviziju Roberto Ladavac.

Prisutne je gradonačelnik Krulčić srdačno pozdravio te ih upoznao s povijesnim razvojem civilne zaštite, organizacijom sustava zaštite i spašavanja na području grada Pazina i Istarske županije, ali i s najvažnijim aktivnostima protekle godine. Pritom se posebno zahvalio na uspješnoj suradnji u razvoju sustava ZiS svim subjektima sustava zaštite i spašavanja na području grada Pazina i susjednih općina.

Boris Rogić, stručni suradnik Službe ZiS Istarske županije prisutne je pobliže upoznao s obvezama i odgovornostima jedinica lokalne samouprave u razvoju sustava zaštite i spašavanja. Naglasio je kako posebnu ulogu u ustroju civilne zaštite imaju čelnici jedinica lokalne samouprave.

Rogić se osvrnuo i na proteklu godinu koja nije bila nimalo laka te su zabilježene elementarne nepogode od poplava, suša do požara, kao što je bio požar na prostoru poslovne zone Pazinka. Tada se pokazalo da su javne vatrogasne postrojbe "svi za jednog te jedan za sve" te su zajedničkim snagama uspješno riješili problem.

Galerija fotografija