Održana 10. Nacionalna Koordinacija zaštite i spašavanja Županija i Gradova u RH

Održana 10. Nacionalna Koordinacija zaštite i spašavanja Županija i Gradova u RH

U Zadru je 18. i 19. travnja 2013. g. održana 10. nacionalna koordinacija zaštite i spašavanja županija i gradova Republike Hrvatske.

Na koordinaciji je pored ostalih tema, dana informacija o nacrtu prijedloga novog zakona o zaštiti i spašavanju, dok je UNPD Hrvatska- obrazlagao o prirodnim nepogodama u 2012. g.

Održana je osnivačka skupština platforme hrvatskih županija i gradova za smanjenje rizika od katastrofa. Osim predsjednika udruge izabran je izvršni i nadzorni odbor.  Temeljni cilj ove platforme je  omogućiti kvalitetniju  izgradnju sustava zaštite i spašavanja u RH te omogućiti djelotvornije  akcije zaštite i spašavanja u izvanrednim uvjetima.

Koordinacija je završena prezentacijom pokazne vježbe združenih operativnih snaga zaštite i spašavanja Zadarske  županije "MORE I SIGURNOST".
U radu 10. Koordinacije sudjelovali su iz Istarske županije g. Denis Stipanov i g. Boris Rogić iz Službe zaštite i spašavanja Vatrogasne zajednice Istarske županije.

Slijedeća 11. po redu Koordinacija djelatnika ZiS-a održat će se u Virovitičko-Podravskoj županiji početkom listopada mjeseca 2013. g.

Galerija fotografija