11. Koordinacija djelatnika zaštite i spašavanja održana u Virovitici

11. Koordinacija djelatnika zaštite i spašavanja održana u Virovitici

10. i 11. listopada 2013. godine u Virovitici je održana 11. Nacionalna Koordinacija djelatnika zaštite i spašavanja jedinica lokalne i regionalne samouprave, te 1. Platforma hrvatskih županija i gradova za smanjenje rizika od katastrofa koju su organizirali djelatnici Virovitičko- Moslavačke županije. 

U četvrtak, 10.10.2013. izvedena je i pokazna vježba "Virovitica 2013". Cilj vježbe bio je podizanje opće razine spremnosti, provjera i ocjenjivanje sposobnosti operativnih snaga za intervencije u tehničko-tehnološkim nesrećama i katastrofama, te sprječavanje i ublažavanje posljedica potencijalne opasnosti. Nakon samog izvođenja vježbe, izvršena je i analiza iste, gdje je vježba ocijenjena najvišim ocjenama. U popodnevnim satima održan je i sastanak Radne grupe Koordinacije djelatnika ZiS JLS.

U petak 11.10.2013. održana je 11. Nacionalna koordinacija zaštite i spašavanja županija i gradova RH, gdje je na dnevnom redu bilo više zanimljivih stručnih tema, no centralna tema bila je "Prijedlog zakona o civilnoj zaštiti" gdje je moderator izlaganja bio g. Pero Vitas iz Državne uprave za zaštitu i spašavanje. Na temelju prijedloga i aktivnog učešća u raspravi svih predstavnika nazočnih županija i gradova izrađeni su i sami Zaključci, koji će biti poslani Državnoj upravi za zaštitu i spašavanje, na daljnje razmatranje, kako bi se postigli uvjeti za izradu što boljeg i kvalitetnijeg novog Zakona o civilnoj zaštiti. U drugom dijelu sjednice kao ravnopravne članove Platforme županija i gradova primljeni su: Karlovačka županija, Grad Karlovac, Sisak i Dubrovnik.

U radu 11. Koordinacije i 2. Platforme sudjelovali su iz Istarske županije g. Denis Stipanov - Voditelj Službe ZiS  i g. Boris Rogić iz Službe zaštite i spašavanja Vatrogasne zajednice Istarske županije.

Slijedeća Koordinacija djelatnika zaštite i spašavanja i 2. Platforma hrvatskih županija i gradova  za smanjenje rizika od katastrofa i rizika održat će se u travnju 2014.g., a za domaćina je izabrana Zagrebačka županija.

Galerija fotografija