Stožer zaštite i spašavanja Istarske županije spreman za nadolazeću sezonu

Stožer zaštite i spašavanja Istarske županije spreman za nadolazeću sezonu

U prostorijama Istarske razvojne agencije - IDA, u Puli, danas je održana 13. sjednica Stožera zaštite i spašavanja Istarske županije na temu pripreme za nadolazeću požarnu sezonu.

Načelnik Stožera Miodrag Čerina naglasio je kako sustav izvanredno funkcionira te da se, u međuvremenu, puno investiralo u ljude i opremu.

"Stožer je spreman kako bi turistima i, prvenstveno, našim građanima, osigurao mirno i ugodno ljeto", poručio je Čerina osvrnuvši se pritom na zimsku sezonu koja je u Istri, za razliku od ostatka Hrvatske, prošla bez poteškoća.  

Na prošlogodišnju požarnu sezonu u Istarskoj županiji osvrnuo se i županijski vatrogasni zapovjednik Dino Kozlevac ocijenivši kako su sve vatrogasne postrojbe posao odradile na najbolji mogući način. Zabilježeno je 15% manje vatrogasnih intervencija, a nije bilo ni većih materijalnih šteta i ugrožavanja i ljudskih života. Najvažnije je ipak, smatra Kozlevac, da su se građani osjećali sigurno.

Pripreme Stožera zaštite i spašavanja Istarske županije traju cijelu godinu s naglaskom na protupožarnu zaštitu u turističkoj sezoni. Za nadolazeću sezonu sustav je nadograđen dodatnom obukom ljudi i povećanjem njihovog broja u dobrovoljnim vatrogasnim društvima. U cijelom sustavu, uz Hrvatske šume, ima 1300 opremljenih i osposobljenih ljudi, a na raspolaganju im stoji gotovo 200 vozila vatrogasnih postrojbi.

Galerija fotografija