Župan Flego primio predstavnike Službe za zaštitu i spašavanje Istarske županije

Župan Flego primio  predstavnike Službe za zaštitu i spašavanje Istarske županije

Istarski župan Valter Flego priredio je danas prigodno primanje za predstavnike Službe za zaštitu i spašavanje Istarske županije, koja je dobitnik nagrade za posebne zasluge u razvoju sustava zaštite i spašavanja za 2013. godinu. Primanju su se odazvali županijski vatrogasni zapovjednik Dino Kozlevac, predsjednik Vatrogasne zajednice Istarske županije Valter Drandić, voditelj Službe zaštite i spašavanja Denis Stipanov, pomoćnik županijskog vatrogasnog zapovjednika Božidar Mezulić i stručni djelatnik službe Boris Rogić. Županovim čestitkama na dobivenoj nagradi  pridružili su se  njegov zamjenik Miodrag Čerina i pročelnik Kabineta župana Duško Kišberi. Zahvalio se na svakodnevnom naporu i trudu koji ulažu u sigurnost Istre, te istaknuo doprinos brojnih volontera, koji čine dio sustava.

"Ovakva priznanja, nisu slučajnost. Dug je popis aktivnosti u provođenju mjera zaštite i spašavanja na svim razinama u našoj županiji. U ovoj prigodi valja istaknuti kako je Istarska županija, 2006. godine, prva u Hrvatskoj osnovala SZiS. Osvojena nagrada, potvrda je naše osposobljenosti  organizatorskih sposobnosti u zaštiti ljudskih života i materijalnih dobara", rekao je župan Flego. Pritom je naglasio kako su mnogi drugi dolazili učiti na našem primjeru. Sigurnost i stabilnost sustava, smatra župan, posebno je važna za vrijeme turističke sezone.

Predsjednik Vatrogasne zajednice Istarske županije Valter Drandić rekao je kako je Istra danas sigurna regija, što je rezultat zajedničkog rada svih čimbenika u sustavu zaštite i spašavanja. To je od vitalne  važnosti za građane, gospodarstvo i turiste. Služba za zaštitu i spašavanje Istarske županije, istaknuo je Drandić, jedinstvena je u državi, i uživa dobar glas i izvan njezinih granica.

Galerija fotografija