12. Koordinacija djelatnika zaštite i spašavanja održana u Vrbovcu

12. Koordinacija djelatnika zaštite i spašavanja održana u Vrbovcu

08. I 09. svibnja 2014. godine u Vrbovcu je održana 12. Nacionalna Koordinacija djelatnika zaštite i spašavanja jedinica lokalne i regionalne samouprave, te 3. Platforma hrvatskih županija i gradova za smanjenje rizika od katastrofa koju su organizirali  djelatnici Zagrebačke županije.  U četvrtak, 08.05.2014.g. nakon prijema kod gradonačelnika grada Vrbovca održan je u  popodnevnim satima  sastanak Radne grupe Koordinacije djelatnika ZiS JLS, a nakon toga održana je 12. Nacionalna koordinacija zaštite i spašavanja županija i gradova RH, i 3. Platforma  hrvatskih županija i gradova za smanjenje rizika od katastrofa. 

Na sjednici su kao novi članovi Platforme županija i gradova primljeni : Sisačko-moslavačka i Virovitičko-županija, te Grad Labin i Gospić .

U petak, 09.05.2014.g. izvršen je posjet Veleučilištu Velika Gorica gdje se upoznalo sa obvezama koje proizlaze iz Zakona  o kritičnim infrastrukturama , a obvezuju jedinice lokalne uprave i samouprave.

U radu 12. Koordinacije i 3. Platforme sudjelovali su iz Istarske županije g. Denis Stipanov  i g. Boris Rogić iz Službe zaštite i spašavanja Vatrogasne zajednice Istarske županije.Kao gost Platforme u radu je sudjelovala i pomoćnica ministra unutarnjih poslova, g-đa Ines Krajčak.

Slijedeća, 13. Koordinacija djelatnika zaštite i spašavanja i 4. Platforma hrvatskih županija i gradova  za smanjenje rizika od katastrofa održat će se u listopadu 2014.g., a za domaćina je izabran Grad Split.