Labin: Prijam povodom Dana civilne zaštite

Labin: Prijam povodom Dana civilne zaštite

U povodu  međunarodnog i nacionalnog Dana civilne zaštite, koji se obilježava 01. ožujka,  dogradonačelnik Zoran Rajković  je 27. veljače 2015.g upriličio prijam za predstavnike Stožera zaštite i spašavanja Grada Labina i općina Labinštine, pravne osobe koje se zaštitom i spašavanjem bave u svojoj redovnoj djelatnosti, predstavnike vatrogasnih zapovjedništva i predstavnike zapovjedništva civilne zaštite.
 
Dogradonačelnik Zoran Rajković istaknuo je važnost civilne zaštite u organiziranju i pripremi građana, pravnih osoba, državnih upravnih tijela i jedinice lokalne samouprave i uprave u zaštiti i spašavanju ljudi, dobara i okoline. Međunarodnim danom civilne zaštite i Danom civilne zaštite Republike Hrvatske obilježava se datum kada je 1972. stupio na snagu Statut međunarodne organizacije za civilnu zaštitu, a dan nakon toga počela je djelovati Međunarodna organizacija za civilnu zaštitu, nastavio je Zoran Rajković, te uputio svim prisutnima čestitke.
 
Boris Rogić, zapovjednik zapovjedništva civilne zaštite Grada Labina detaljno je govorio o značaju sustava zaštite i spašavanja Grada i općina, ulozi stožera zaštite i spašavanja i zapovjedništva civilne zaštite, te naglasio napredak u osposobljavanju i opremanju postrojba civilne zaštite Grada Labina i općina Kršan, Pićan, Raša i Sveta Nedjelja.
 
Prisutnima su se obratili i zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Labin Darko Vitasović i načelnica Policijske postaje Labin Đeni Bučić koji su rezimirali svoj rad u 2014. godini i napomenuli svoju zadaću u spašavanja ljudi i imovine. U svojem su se govoru osvrnuli na intervencije prilikom poplava na području Općine Raša u kojima su vatrogasna postrojba i policijska postaja promptno reagirali.
 
Zajednički je stav svih nazočnih da su se sve jedince lokalne samouprave Grada Labina i Labinštine izuzetno odgovorno i kvalitetno uključile u osposobljavanje i opremanje postrojba civilne zaštite, što će omogućiti njihov daljnji kvalitetniji rad.

Galerija fotografija