U Varaždinu, 26. ožujka 2015 godine, održana 4. sjednica Skupštine Platforme hrvatskih županija i gradova za smanjenje rizika od katastrofa

U  Varaždinu,  26. ožujka 2015 godine,  održana  4. sjednica Skupštine Platforme hrvatskih županija i gradova za smanjenje rizika od  katastrofa

Istarska  županija je jedna od osnivača Platforme hrvatskih županija i gradova za smanjenje rizika od katastrofa koju su u travnju 2013. godine osnovali predstavnici 10 županija i 5 hrvatskih gradova. Osnovana je radi lakšeg organiziranja, umrežavanja i koordinacije aktivnosti u cilju utjecaja na smanjenje rizika od nastanka katastrofa i izgradnje funkcionalnog sustava zaštite i spašavanja u RH, povećane mogućnosti izgradnje vlastitih kapaciteta za odgovor na katastrofe, prikladnijeg modela za apliciranje na EU, UN i ostale fondove, itd. Platforma  se usmjerila na nekoliko ključnih aktivnosti, a između ostalog, na pružanje  pomoći i podrške županijama i gradovima u pripremi projektnih prijedloga s fokusom na prevenciju i smanjivanje rizika od katastrofa na njihovom području, kako bi se ti projekti lakše prepoznali i od UN i EU fondova i financijski podržali.

4.Platforma održana je u sjedištu Varaždinske županije,gdje se odazvao velik broj učesnika.Pored tekućih pitanja,ovaj put se u članstvo primio i Grad Pazin,te Grad Zagreb.Prikazane se i prezentacije kolega, koji su imali problema s poplavama tijekom 2014 godine.

U radu Platforme,sudjelovao je g.Denis Stipanov,predstavnik Istarske županije,inače Voditelj Služe zaštite i spašavanja.

Slijedeća 5. po redu Platforma održati će se u Ličko-senjskoj županiji početkom10.mjeseca 2015.g, a domaćin je Grad Gospić.

Galerija fotografija