Održana 15. sjednica Stožera zaštite i spašavanja Istarske županije

Održana 15. sjednica Stožera zaštite i spašavanja Istarske županije

Na području Istarske županije tijekom 2014. godine zabilježeno je 28% manje intervencija na gašenju požara u odnosu na 2013. godinu, dok je zabilježeno 8% više intervencija vatrogasnih postrojbi, kako je danas na 15. sjednici Stožera zaštite i spašavanja Istarske  županije istaknuo županijski vatrogasni zapovjednik Dino Kozlevac.

Povećanje u intervencijama se odnosi na tehničke intervencije i intervencije na uklanjanju opasnosti od životinja, kao i na intervencije spašavanja životinja. Kozlevac dodaje da je 2014. godina bila atipična za požare na otvorenom prostoru zbog puno kiše, a da je u porastu interveniranje na uklanjanje opasnosti od životinja, posebice zmija, osa i stršljena, što vatrogascima predstavlja problem zbog nedovoljne opremljenosti za takve akcije, a sve više se intervenira i na spašavanju ptica, mačaka, pasa i koza.

Za 2015. najavljuje spremnost vatrogasnih postrojbi Istarske županije i sigurnu turističku sezonu, kako za građane, tako i goste koji će boraviti na našem području.

Na sjednici su prisustvovali i Voditelj Službe ZiS g. Denis Stipanov, načelnici gradskih Stožera zaštite i spašavanja, te predstavnici Javnih ustanova Natura Histrica, Kamenjak, NP Brijuni, Park prirode Učka, predstavnici Hrvatskih šuma, Županijske uprave za ceste, Bina - Istre d.d., HEP-a i HŽ-a, MUP-a, GSS-a, Hrvatskih voda te Crvenog križa, Državne uprave za zaštitu i spašavanje, Domova zdravlja i Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije.

Galerija fotografija