Zadar, 19. i 20. svibnja 2015. - projekt HAZADR

Zadar, 19. i 20. svibnja 2015. -  projekt HAZADR

Predstavnici Službe za zaštitu i spašavanje VZIŽ, g. Denis Stipanov i g. Boris Rogić, sudjelovali su na Konferenciji, a u sklopu provedbe projekta HAZADR - "Čišćenje morske obale životinjskog svijeta u slučaju iznenadnih onečišćenja mora naftom i naftnim derivatima", koje je održano 19. i 20. svibnja 2015. godine u Zadru. 

Opći cilj projekta jest uspostava zajedničkog modela upravljanja i prevencije od okolišnih i tehničkih rizika na moru sa svrhom jačanja institucionalnih kapaciteta regija/županija, podizanja operativne spremnosti i osposobljenosti ljudskih resursa, skraćivanje vremena provođenja intervencije, te poboljšanja efikasnosti postojećih sredstava za intervenciju.

Uz Istarsku županiju, u projekt je uključeno još 12 partnera: glavni partner Regija Puglia, županije: Primorsko-goranska, Splitsko-dalmatinska i Zadarska te Institut za oceanografiju i ribarstvo iz Hrvatske, Regije Emilia-Romagna i Marche, Nacionalni istraživački institut i Nacionalni Institut za oceanografiju i eksperimentalnu geofiziku iz Italije, Ministarstvo javnih radova i prometa iz Albanije, Nacionalni institut za biologiju iz Slovenije i Institut za biologiju mora iz Crne Gore.

Galerija fotografija