Održana 17. sjednica Stožera civilne zaštite Istarske županije

Održana 17. sjednica Stožera civilne zaštite Istarske županije

Stožer civilne zaštite Istarske županije održao je u utorak, 10. studenog 2015.g.  u Pazinu zajedničku sjednicu u vezi pripreme za Provedbu mjera zaštite i spašavanja u slučaju zimskih uvjeta na području Istarske županije.

Na sjednici su osim članova Stožera ZiS IŽ, pozvani načelnici gradskih Stožera civilne zaštite IŽ , MUP-a PU Istarske, Istarske ceste d.o.o. Pula, Vatrogasna zajednica Istarske županije, komunalne službe gradova IŽ, Ceste d.o.o. Pula, Zavod za hitnu medicinsku pomoć, Hrvatske ceste d.o.o - Ispostava Pula , Županijska uprava za ceste, Bina - Istra, HAK-Autoklub "Pula-Rovinj". 

Nakon izlaganja sudionika usvojeni su slijedeći zaključci:

  1. Sve pravne osobe - subjekti Istarske županije zaduženi i odgovorni za organizaciju i provedbu mjera civilne zaštite u zimskim uvjetima poduzeli su sve potrebne organizacijske mjere i pripremili se za zimske uvjete.
  2. Sve su službe poduzele organizacijske i tehničke radnje da mogu obavljati svoju redovitu djelatnost u zimskim uvjetima.
  3. U ekstremnim zimskim uvjetima za očekivati je početne probleme, no samo početne probleme, do organizacije svih službi i pozvanih pravnih osoba, koje su pozvane dovesti situaciju do normalizacije.
  4. Potrebno je informirati građane o eventualnom postojanju problema, kako se ponašati i postupati u zimskim uvjetima. O tome će najvećim dijelom biti obaviješteni putem medija i sredstava javnog priopćavanja, kao i u situaciji određene problematike.
    Naročito je važno da se građani pridržavaju mjera koje nalažu čelnici jedinica lokalnih samouprava i žurne službe na terenu, te da radi svoje sigurnosti aktivno sudjeluju u provođenju obveza čišćenja snijega prema odlukama o komunalnom  redu.
  5. Osobita pozornost dat će se na obavijest da se tijekom zimskih uvjeta građani ne uključuju u promet bez odgovarajuće zimske opreme.

Galerija fotografija