Sjednica Stožera zaštite i spašavanja Istarske županije

Sjednica Stožera zaštite i spašavanja Istarske županije

U prostorijama Istarske razvojne agencije - IDA, u Puli, 22. travnja održana je 18. sjednica Stožera zaštite i spašavanja Istarske županije na temu pripreme za nadolazeću požarnu sezonu.

Sjednica je održana temeljem Programa aktivnosti u provedbi posebnih mjera  zaštite od požara od interesa za Republiku Hrvatsku u 2016. godini.

Na prošlogodišnju požarnu sezonu u Istarskoj županiji osvrnuo se i županijski vatrogasni zapovjednik Dino Kozlevac, koji je i vodio sjednicu Stožera, ocijenivši kako su sve vatrogasne postrojbe posao odradile na najbolji mogući način. Zabilježene su 872 intervencije što je povećanje od 82% u odnosu na 2014.g. dok je tehničkih intervencija zabilježeno 782 što je smanjenje od 30 %. Najvažnije je ipak, smatra Kozlevac, da su se građani osjećali sigurno.

Za 2016. najavljuje spremnost vatrogasnih postrojbi Istarske županije i sigurnu turističku sezonu, kako za građane, tako i goste koji će boraviti na našem području.

Pripreme Stožera zaštite i spašavanja Istarske županije traju cijelu godinu s naglaskom na protupožarnu zaštitu u turističkoj sezoni. Za nadolazeću sezonu sustav je nadograđen dodatnom obukom  i povećanjem njihovog broja u dobrovoljnim vatrogasnim društvima. U cijelom sustavu, uz Hrvatske šume, ima 1300 opremljenih i osposobljenih ljudi, a na raspolaganju im stoji gotovo 200 vozila vatrogasnih postrojbi.

Sjednici su prisustvovali, načelnici gradskih Stožera zaštite i spašavanja, te predstavnici Javnih ustanova Natura Histrica, Kamenjak, Park prirode Učka, predstavnici Hrvatskih šuma, Županijske uprave za ceste, Bina - Istre d.d., HEP-a i HŽ-a, MUP-a, županijskog Crvenog križa, Državne uprave za zaštitu i spašavanje, Domova zdravlja i Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije.

Galerija fotografija