Turističke kuće jamče sigurnost i zaštitu za nadolazeću turističku sezonu

Turističke kuće jamče sigurnost i zaštitu za nadolazeću turističku sezonu

ODRŽANA 19. SJEDNICA STOŽERA ZAŠTITE I SPAŠAVANJA ISTARSKE ŽUPANIJE

U Puli je  održana 19. sjednica Stožera zaštite i spašavanja Istarske županije koja je ovoga puta okupila predstavnike velikih turističkih kuća na području Istarske županije.

Kako je za medije istaknuo načelnik Stožera zaštite i spašavanja Dino Kozlevac, predstavnici turističkih kuća su pozvani na sjednicu kako bi zajedno s predstavnicima službi ocijenili 2015. godinu po pitanju sigurnosti i zaštite, te kako bi dali pregled pripreme nadolazeće turističke sezone 2016., također po pitanju sigurnosti, zaštite i spašavanja.

'2015. godina je bila uspješna po pitanju sigurnosti za turiste i građane, kako unutar kampova i turističkih naselja, tako i van turističkih ograda. Ljetna sezona je tu, danas ćemo reći što smo nadogradili u sustavu u odnosu na prethodnu godinu, a generalna ocjena je da će sve službe ponovno biti spremne, te da će i turističke kuće dati maksimum po pitanju zaštite u svojim naseljima i objektima. Turisti će biti sigurni i imati će jednaku ili bolju razinu zaštite nego u svojim matičnim zemljama', rekao je Kozlevac, no i upozorio da je brend sigurne destinacije potrebno očuvati jer je i jedan pogrešan korak dovoljan da se sve naruši.

Kozlevac je napomenuo i da je odlukom Župana 11. svibnja formiran Stožer civilne zaštite Istarske županije koji se usklađuje s postojećim zakonom. Uz Kozlevca i turističke predstavnike, sjednici su prisustvovali i voditelj Službe civilne zaštite Denis Stipanov, te ostali članovi Stožera.