Svečana primopredaja vozila za Nastavni zavod za hitnu medicinu Istarske županije

Svečana primopredaja vozila za Nastavni zavod za hitnu medicinu Istarske županije

Danas se u Puli održala svečana primopredaja triju ambulantnih vozila za Nastavni zavod za hitnu medicinu Istarske županije.

Primopredaji su uz zamjenicu župana Istarske Sandru Ćakić Kuhar, ravnateljicu Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Istarske županije dr. Gordana Antić te djelatnike Zavoda, nazočili gradonačelnik Pazina Renato Krulčić, gradonačelnik Rovinja Marko Paliaga te pročelnik Ureda Grada Umaga Slaviša Šmalca, koji su svi zajedno timovima Hitne pomoći za Pazinštinu, Rovinjštinu i Umaga predali ključeve vozila.

Nastavni zavod za hitnu medicinu Istarske županije najmlađa je županijska zdravstvena ustanova, ustanova koja godišnje kvalitetno zbrine preko 45.000 pacijenata, najčešće u teškim situacijama. Pri tome je izuzetno važno stručno znanje zaposlenika, ali i suvremena oprema i ambulantna vozila, kakva danas dobivaju.

Regionalna hitna medicinska služba raspolaže s 28 vozila, a nova tri Volkswagen kombija upotpunit će taj broj, jer stara vozila, od kojih neka imaju i po 400 tisuća kilometra, treba rashodovati. U Istri se već dugo nisu nabavljala nova vozila hitne pomoći, a u planu je kroz naredne tri godine obnoviti cijeli vozni park.

Uvodno se okupljenima obratila ravnateljica Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Istarske županije te naglasila da je iznimno zadovoljna što su unatoč zbivanjima proteklih mjeseci, uspjeli održati redovnu dinamiku svoje djelatnosti, a to je spašavanje ljudskih života u Istarskoj županiji.

"Nabavkom triju novih vozila uz pomoć Županije i lokalne samouprave podižemo razinu kvalitete i sigurnosti svih naših građana. Naši djelatnici sada će brže i sigurnije moći doći do pacijenta pa i do bolnice, te će cijelim putem moći raditi na njegovom zbrinjavanju", rekla je ravnateljica Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Istarske županije.

Zamjenica župana Istarske županije istaknula je da je "ukupna vrijednost ova tri ambulantna vozila gotovo tri milijuna kuna, od čega je Istarske županija kroz decentralizirana sredstva izdvojila 2.200.000 kuna, dok su ostatak novca osigurali gradovi Rovinja, Pazin i Umaga te općine s područja Rovinjštine i Pazinštine."

Ćakić Kuhar se, također, zahvalila ravnateljici Nastavnog zavoda za hitnu medicinu i svim zaposlenicima na predanom radu, posebno tijekom razdoblja epidemije. Naglasila je da smo svi zajedno svjesni da ulazimo u novu fazu borbe s virusom i da se nadalje moramo pridržavati propisanih mjera.

"Uz ostalo, ova nam je epidemija još jednom pokazala kako je važno razvijati i ulagati u javni i solidaran zdravstveni sustav, u sustav koji je pod jednakim uvjetima dostupan svima jer ga svatko od nas u nekom trenutku može trebati. U takav javan i solidaran zdravstveni sustav i dalje ćemo nastaviti ulagati", zaključila je zamjenica župana.

Galerija fotografija