Upriličen prijem za predsjednicu BPW International Amany Asfour

Upriličen prijem za predsjednicu BPW International Amany Asfour

Zamjenica istarskog župana Sandra Ćakić Kuhar i zamjenica gradonačelnika Pule Elena Puh Belci upriličile su danas, u sjedištu Istarske županije, u Puli, prijem za međunarodnu predsjednicu BPW International dr. Amany Asfour, koja je svojom prisutnošću došla dati podršku nadolazećem 3. Forumu BPW AdrionNet. Prijemu je prisustvovala i predsjednica BPW Prvi hrvatski klub Pula Alida Perkov, te članica Mojca Tavčar Benčić.

Predsjednica dr. Asfour izrazila je veliko zadovoljstvo što po drugi put boravi u Puli, a susret je iskoristila kako bi ukratko predstavila neke od najznačajnijih aktivnosti organizacije koju predstavlja, a koja je osnovana 1930. godine, kada je održan 1. kongres u Ženevi. BPW International je svjetska organizacija s podružnicama u preko 100 zemalja, koja se bavi promicanjem i osnaživanjem ženskog poduzetništva, kao i ravnopravnim položajem žena u društvu. Također, osvrnula se na katalog projekata BPW članica kojima je cilj odgovoriti na pandemiju COVID-19. 

Zamjenica župana zaželjela je dobrodošlicu gošći, kazavši da joj je drago što je došla osobno podržati klub BPW Pula te 3. Forum, koji će se održati 2. listopada u Puli. 

Istarska županija dugi niz godina pruža podršku klubu BPW Pula, predsjednici Alidi Perkov i svim članicama. Naša je želja biti snažnom regijom koja podupire žensko poduzetništvo, stoga pozdravljamo i održavanje 3. Foruma koji će doprinijeti dodatnom osnaživanju i umrežavanju istarskih poduzetnica“, poručila je Ćakić Kuhar. 

Zamjenica pulskog gradonačelnika pridružila se pozdravima te čestitkama naglasivši kako je pohvalno sve što BPW International radi, posebice u vremenima COVID-19 krize. Zahvalila se na katalogu, koji će prema njezinim riječima biti sigurno od pomoći pulskim poduzetnicima u suočavanju s trenutnim gospodarskim poteškoćama. 

Predsjednica BPW - Prvi hrvatski klub Pula Perkov zahvalila se na snažnoj podršci Istarskoj županiji i Gradu Puli, te predsjednici Asfour što se odazvala pozivu da sudjeluje na Forumu. 

Na kraju prijema, predsjednici BPW International dr. Amany Asfour uručena je titula počasne članice BPW Prvog hrvatskog kluba Pula, dok su zamjenice Ćakić Kuhar i Puh Belci dobile certifikate o počasnom članstvu, za posebne zasluge u promicanju ženskog poduzetništva. 

 ISTARSKA ŽUPANIJA

Galerija fotografija