Obavijest i upute kandidatima/kinjama prijavljenim na javni natječaj za prijam vježbenika/ice u Upravni odjelu za opću upravu i imovinsko – pravne poslove Istarske županije, Odsjek pisarnice

OPIS POSLOVA I RADNIH ZADATAKA

administrativni/a referent/ica - vježbenik/ica
1 izvršitelj/ica na određeno vrijeme u punom radnom vremenu. 

ADMINISTRATIVNI REFERENT 

Osnovni podaci o radnom mjestu:
Kategorija: III.
Potkategorija radnog mjesta: referent
Razina potkategorije: -
Klasifikacijski rang: 11

Opis poslova radnog mjesta: 

  • obavlja poslove prijema i pregleda pismena i drugih dokumenata, njihovog razvrstavanja, upisivanje u odgovarajuće evidencije i uredske knjige, dostave u rad nadležnom upravnom tijelu, otpremanja, razvođenja te njihova arhiviranja i čuvanja u pismohrani
  • obavlja poslove prijema stranaka te protokoliranja primljenih pismena putem pisarnice
  • obavlja i druge poslove po nalozima voditelja Odsjeka ili nadređenog službenika
  • obavlja sve poslove uredskog poslovanja (vođenje urudžbenog zapisnika i upisnika Iº upravnog postupka, prijem, razvrstavanje i otprema pošte, vođenje svih propisanih uredskih evidencija, trebovanje uredskog i potrošnog materijala i sl.)
  • obavlja sve poslove za potrebe pročelnika upravnog odjela, pomoćnika pročelnika i voditelja odsjeka (prijem stranaka, telefonskih poruka, poslovi prijepisa, kopiranja i sl.)

PODATCI O PLAĆI: 

Plaću administrativnog referenta  čini umnožak koeficijenata složenosti poslova radnog mjesta i osnovice. Člankom 8. Odluke o mjerilima za određivanje plaće župana i zamjenika župana te službenika i namještenika u upravnim tijelima Istarske županije ("Službene novine Istarske županije", broj 10/10, 8/14 i 11/15, 26/19), utvrđen je koeficijent složenosti poslova administrativnog referenta koeficijentom 1,70.

Člankom 2. Aneksa br. 2. Kolektivnog ugovora za zaposlene u jedinicama lokalne samouprave i upravnim odjelima Istarske županije od 31. ožujka 2014. godine, utvrđena bruto osnovica za obračun plaće službenika i namještenika, koja iznosi 3.500,00 kuna i koja se uvećava za 0,5% za svaku navršenu godinu radnog staža.

Članka 3. Aneksa br. 3 Kolektivnog ugovora za zaposlene u jedinicama lokalne samouprave i upravnim odjelima Istarske županije od 24. travnja 2020. godine, utvrđena je osnovica u iznosu od 3.150,00 bruto, a primjenjuje se od 01. 08. 2020.godine.

Odredbom članka 12. Zakona o plaćama u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi ( „ Narodne novine“ br.28/10) propisano je da vježbenik ima pravo na 85 % plaće.

TESTIRANJE KANDIDATA:

Testiranje kandidata/kandidatkinja sastoji se od:

  • provjere znanja i sposobnosti bitnih za obavljanje poslova radnog mjesta na koje se službenik/ca-vježbenik/ica prima - pismeni test
  • usmeni intervju s Povjerenstvom za provedbu javnog natječaja

Prethodnoj provjeri znanja i sposobnosti kandidata mogu pristupiti samo kandidati/kandidatkinje koji su podnijeli urednu i pravodobnu prijavu te koji ispunjavaju formalne uvjete iz javnog natječaja, a istima će se poziv uputiti pisanim putem. 

Pravni izvori za pripremu provjere znanja (testiranja) kandidata/kinja objavljenih u javnom natječaju:

Opći dio:

  • Ustav RH ("Narodne novine", broj 41/01, 55/01, 76/10, 85/10 –pročišćeni tekst i 5/14),
  • Zakon o općem upravnom postupku ("Narodne novine", broj 47/09)
  • Zakon o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi ("Narodne novine", broj 33/01, 60/01,  129/05, 109/07, 125/08, 36/09, 150/11, 144/12, 19/13 – pročišćeni tekst i 137/15, 123/17, 98/19).

Posebni dio:

  • Uredba o uredskom poslovanju ( „Narodne novine“ 7/2009)
  • Zakon o arhivskom gradivu i arhivima ( „ Narodne novine“ 61/2018)

Pravila testiranja kandidata:

Po dolasku na testiranje od kandidata/kinja će biti zatraženo predočavanje odgovarajuće isprave radi utvrđivanja identiteta, te potpisivanje suglasnosti za obradu osobnih podataka.  Kandidati/kinje koji/e ne mogu dokazati identitet ne mogu pristupiti testiranju. 

Nakon utvrđivanja identiteta kandidata/kinja, istima će biti podijeljena pitanja za provjeru znanja putem pismenog testiranja (20 pitanja - 20 bodova). Svaki dio provjere znanja i sposobnosti kandidata sastoji se od 4 pitanja. Svako pitanje boduje se s jednim bodom. Maksimalno ostvariv broj bodova na pismenom testiranju je 20. 

Na pisanoj provjeri nije dozvoljeno koristiti se literaturom i zabilješkama, napuštati prostoriju, razgovarati s ostalim kandidatima/kinjama, niti na bilo koji drugi način remetiti koncentraciju kandidata, a mobitel je potrebno isključiti. 

Pismena provjera traje najduže 60 minuta. 

Intervju se provodi samo s kandidatima/kinjama koji/e su ostvarili/e najmanje 50% bodova iz svakog dijela provjere znanja i sposobnosti na provedenom testiranju. 

Kandidati/kinje koji su zadovoljili na testiranju pristupaju razgovoru s Povjerenstvom za provedbu javnog natječaja (intervju). 

Povjerenstvo za provedbu javnog natječaja putem intervjua s kandidatima/kinjama utvrđuje interese, profesionalne ciljeve i motivaciju za rad u Istarskoj županiji, Upravnom odjelu za opću upravu i imovinsko – pravne poslove, Odsjek pisarnice (4 pitanja).

 Svako pitanje ocjenjuje se s ocjenom od 1 do 5. Maksimalno ostvariv broj bodova na razgovoru (intervju) je 20.

Nakon provedenog pismenog testiranja i intervjua maksimalno ostvariv sveukupni broj bodova je 40. 

Nakon provedbe testiranja i intervjua Povjerenstvo za provedbu javnog natječaja utvrđuje rang listu kandidata prema ukupnom broju ostvarenih bodova na testiranju i intervjuu. 

Povjerenstvo dostavlja pročelnici Upravnog odjela za opću upravu i imovinsko – pravne poslove Istarske županije izvješće o provedenom postupku, kojeg potpisuju svi članovi Povjerenstva. 

Svi kandidati prijavljeni na natječaj imaju pravo uvida u dokumentaciju koja se odnosi na javni natječaj za zapošljavanje. 

Riječi i pojmovi koji imaju rodno značenje, korišteni u obavijesti i uputama kandidatima odnose se jednako na muški i ženski rod bez obzira jesu li korišteni u muškom ili ženskom rodu. 

O vremenu i mjestu testiranja kandidati će biti obaviješteni naknadno. 

KLASA: 112-01/20-02/03 
URBROJ: 2163/1-24/1-20-12

Pula, 30.09.2020.godine

Istarska županija
Upravni odjel za opću upravu i imovinsko – pravne poslove
Povjerenstvo za provedbu javnog natječaja