Odluka o načinu odvijanja nastave u osnovnim i srednjim školama na području Istarske županije u II. polugodištu školske godine 2020./2021.

Odluka o načinu odvijanja nastave u osnovnim i srednjim školama na području Istarske županije u II. polugodištu školske godine 2020./2021.

Stožer civilne zaštite Istarske županije donio je Odluku o načinu odvijanja nastave u osnovnim i srednjim školama na području Istarske županije u II. polugodištu školske godine 2020./2021., do 31. siječnja 2021. godine. Odluka je donesena temeljem procjene epidemiološke situacije koja se zasniva na praćenju broja novozaraženih i hospitaliziranih osoba u Istarskoj županiji tijekom posljednjih mjesec dana, a istovremeno uzimajući u obzir povećanu mobilnost građana i s time povećani broj ostvarenih kontakata u navedenom razdoblju. Odluci je prethodilo pozitivno očitovanje ravnatelja osnovnih i srednjih škola na području Istarske županije i njihovih osnivača Istarske županije, Grada Pule, Grada Rovinja, Grada Poreča, Grada Umaga, Grada Labina i Grada Pazina.

Od 18. siječnja 2021. godine nastava će se odvijati:

-     prema MODELU C nastava na daljinu (online) - u svim srednjim školama, te u osnovnim školama u predmetnoj nastavi (u višim razredima osnovnih škola, od V. do VIII. razreda) Istarske županije. 

-    Nastava u osnovnim školama u razrednoj nastavi (u nižim razredima osnovnih škola, od I. do IV. razreda) Istarske županije, odvijat će se  prema MODELU A (nastava u školi).

Odluka stupa na snagu od 18. siječnja 2021. godine te se određuje na razdoblje do 31. siječnja 2021. godine.