Veliki interes za drugo stručno usavršavanje za učitelje i nastavnike talijanskog jezika Istarske županije

Veliki interes za drugo stručno usavršavanje za učitelje i nastavnike talijanskog jezika Istarske županije

Danas je održan drugi webinar “Ascoltare, parlare e far parlare”, odnosno stručno usavršavanje namijenjeno učiteljima i nastavnicima talijanskog jezika, kao i učiteljima i nastavnicima formativnih predmeta svih osnovnih i srednjih škola Istarske županije.
Stručno usavršavanje je organizirala i financirala Istarska županija, u suradnji s Agencijom za odgoj i obrazovanje Republike Hrvatske i Udrugom Dante Alighieri iz Rima.

- Oko stotinjak učitelja, odnosno nastavnika imalo je priliku usavršiti svoje znanje učeći od profesora, stručnjaka za jezikoslovlje sa Sveučilišta Ca' Foscari iz Venecije, Sveučilišta iz Padove i Centra Paradox, istaknula je v.d. pročelnice UO za talijansku nacionalnu zajednicu i druge etničke skupine Tea Batel.

U suradnji s Agencijom za odgoj i obrazovanje RH navedeno stručno usavršavanje je postavljeno i na platformu ETTAEDU Agencije, koja će svim polaznicima podijeliti i potvrde o sudjelovanju.

Obrađene teme su usklađene sa stvarnim potrebama učitelja i nastavnika Istarske županije te su se u suradnji sa Agencijom za odgoj i obrazovanje RH ponudila tri webinara:

•    Književni putovi s kooperativnim učenjem
•    Pjesme kao ambasadori Italije u svijetu
•    Govorim i izražavam se, ali što prenosim? - promicanje predmeta kroz kvalitetu odnosa koji se uspostavlja između učitelja i učenika

- Naš je cilj da kroz organizaciju stručnih usavršavanja podignemo kvalitetu talijanskog jezika na svim razinama te da pružimo mogućnost učiteljima i nastavnicima da unaprijede svoje znanje učeći od izvornih govornika talijanskog jezika. Iznimno mi je drago što se prijavio veliki broj polaznika što dokazuje potrebu za kontinuiranim provođenjem stručnih usavršavanja za talijanski jezik, zaključila je Batel naglasivši da će Istarska županija i ubuduće provoditi stručna usavršavanja za učitelje i nastavnike talijanskog jezika.

Podsjetimo, Istarska županija je u suradnji s Udrugom Dante Alighieri iz Rima, u studenom prošle godine ponudila svim učiteljima i profesorima talijanskog jezika mogućnost sudjelovanja na 41. stručnom usavršavanju PLIDA (Progetto Lingua Italiana Dante Alighieri). Kotizaciju je u cijelosti snosila Istarska županija, a usavršavanje je bilo besplatno za tridesetak učitelja i nastavnika koji su iskazali interes za sudjelovanje.