Svečano pušten u rad uređaj za centralnu pripremu citostatika u Općoj bolnici Pula

Svečano pušten u rad uređaj za centralnu pripremu citostatika u Općoj bolnici Pula

Svečano obilježavanje početka rada uređaja za centralnu pripremu citostatika održano je danas u Općoj bolnici Pula, kojem je prisustvovao obnašatelj dužnosti istarskog župana Fabrizio Radin.

“Veliko je zadovoljstvo što mogu na kraju svog mandata kao župana svjedočiti još jednom važnom koraku na putu izgradnje Opće bolnice Pula, putu koji traje već dvadesetak godina. Zahvaljujem se svima onima sa lokalne, županijske i državne razine koji su tijekom tog razdoblja dali svoj doprinos u ostvarenju povijesnog cilja koji se privodi kraju. Realizacijom izgradnje Bolnice neće se stati raditi na unapređenju iste te je naša namjera da ona bude priznata od strane Vlade Republike Hrvatske kao klinički bolnički centar, kao i da se da zeleno svjetlo za početak rada Medicinskog fakulteta u Puli”, istaknuo je župan Radin.

Na svečanom obilježavanju početka rada novog uređaja, uvažavajući složenost epidemiološke situacije, prilikom zatvorenog radnog sastanka doc. dr. sc. Irena Hrstić, ravnateljica Opće bolnice Pula i voditeljica Odjela bolničke ljekarne mag. pharm. Lara Selovin prezentirale su okupljenima karakteristike uređaja za centralnu pripravu citostatika i istaknule zajednički doprinos svih sudionika prilikom ostvarivanja ovog projekta. Prisutnima su se obratili obnašatelj dužnosti župana Istarske županije Fabrizio Radin, izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske i državni tajnik u Ministarstvu zdravstva prim. Željko Plazonić, veleposlanik Francuske republike u Republici Hrvatskoj Nj.E. gosp. Gaël Veyssière i gradonačelnik Grada Pule Boris Miletić.

Uređaj za centralnu pripremu citostatika, francuskog proizvođača EuroBioConcepta uz novu liniju ChemoSafe 2 Line izolatora u sklopu Odjela bolničke ljekarne, u zatvorenom sustavu uz pomoć „know-how“ softwera BD Cato proizvođača Becton Dickinson Austria GmbH za liječenje zloćudnih bolesti, omogućuje precizno doziranje lijeka za svakog pacijenta, čime se jamči sigurnost pacijenta, ali i ljekarnika koji priprema pripravak uz precizno doziranje i smanjivanje mogućnosti pogrešaka na minimum uz značajne zdravstvene uštede u konačnici.

Uz KBC Zagreb, Opća bolnica Pula jedina je bolnica u Hrvatskoj koja je prepoznala činjenicu da poboljšanje kvalitete pripreme citostatika ima bitnu ulogu u razvoju ustanove te je uređaj nabavljen kreditnim sredstvima za Projekta gradnje i opremanja Nove bolnice u Puli, a sve sukladno planu opremanja. Ukupna vrijednost uređaja i pripadajućeg informatičkog sustava iznosi 2.880.937,50 kuna.

Zajednički zaključak sastanka je zadovoljstvo dosadašnjim tijekom projekta izgradnje nove Opće bolnice Pula, daljnje jačanje suradnje između Opće bolnice Pula s državnom, županijskom i gradskom vlasti, kao i s gospodarskim subjektima u procesu opremanja Bolnice. Uslijedio je obilazak novih prostora bolničke ljekarne od strane prisutnih uzvanika koje su djelatnici Bolnice proveli kroz radni proces izrade citostatskih pripravaka.

Galerija fotografija