Na informativnoj radionici Regionalnog koordinatora sudjelovalo više od 70 sudionika

Na informativnoj radionici Regionalnog koordinatora sudjelovalo više od 70 sudionika

Danas je održana je online informativna radionica na temu „Nova financijska perspektiva 2021.-2027. i prilike za javni sektor“, u organizaciji Javne ustanove Regionalni koordinator Istarske županije za europske programe i fondove, na kojoj je sudjelovalo više od 70 sudionika, uglavnom predstavnika javnopravnih tijela u Istarskoj županiji - gradova, općina, agencija, javnih ustanova, komunalnih poduzeća, domova za starije i nemoćne i dr. 

Na radionici su ravnateljica  Ustanove Patrizia Bosich i njezina pomoćnica Ivana Dragišić predstavile novi EU Višegodišnji financijski okvir za Hrvatsku za razdoblje 2021.-2027. te Mehanizam za oporavak i otpornost s osvrtom na dosadašnja postignuća istarskih korisnika u području EU strukturnih i investicijskih fondova. Predstavljen je pregled mogućnosti za financiranjem razvojnih projekata u Istarskoj županiji u sljedećoj financijskoj perspektivi, a sudionici su imali prilike dobiti uvid u okvir buduća 3 operativna programa za RH za period 2021.-2027.

Informativna radionica održana je povodom obilježavanja Europskog tjedna i Dana Europe u suradnji s Europe Direct Informacijskim centrom Pula - Pola i u sklopu projekta „Suradnjom i znanjem do snažne EU regije“ kojeg provodi Regionalni koordinator IŽ, a koji je financiran iz Europskog fonda za regionalni razvoj kroz Operativni program Konkurentnost i kohezija.