Održan redovni sastanak predsjednika Vlade s predstavnicima županija, gradova i općina

Održan redovni sastanak predsjednika Vlade s predstavnicima županija, gradova i općina

U Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu jučer je održan redovni sastanak predsjednika Vlade Andreja Plenkovića sa županima, predstavnicima Udruge gradova u Republici Hrvatskoj i Hrvatske zajednice općina, a kojem je, u ime Istarske županije, prisustvovao pročelnik Kabineta župana Ivan Glušac.

Glavna tema sastanka bila je daljnja dinamika kampanje cijepljenja i koordinacija aktivnosti koje se odnose na suzbijanje epidemije te pripremu turističke sezone.

Premijer Plenković je pozvao župane da dodatno potaknu građane na cijepljenje s obzirom na to da opada interes. Prema njegovim riječima, Republika Hrvatska je trenutno na 39,8 posto procijepljenih prvom dozom, a ukupno na 17,2 posto. Plan je da do 30. lipnja prvom dozom bude cijepljeno od 50 do 55 posto građana.

Uz navedeno, teme sastanka su bile i okvir za nastavak partnerstva i suradnje Vlade s jedinicama lokalne i područne samouprave, prioriteti Nacionalnog plana oporavka i otpornosti te višegodišnjeg financijskog okvira, kao i pripreme za novu turističku sezonu.

(Fotografija: Vlada Republike Hrvatske)