Obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja

Obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja

Polaganjem vijenaca i odavanjem počasti poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu kod središnjeg križa na Gradskom groblju i kod spomen-obilježja u Parku Franje Josipa te Mimohodom hrvatskih branitelja Istarske županije danas je, u Puli, prigodno obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja. U ime Istarske županije svečanosti su prisustvovali župan Boris Miletić i zamjenik župana Tulio Demetlika.

Tradicionalni, 9. po redu Mimohod branitelja centrom grada, završio je u Domu hrvatskih branitelja gdje se okupljenima obratio župan Miletić:

- Drago mi je što smo devet godina zajedno i što na ovaj poseban dan na najljepši mogući način, pun dostojanstva, obilježavamo Dan pobjede. Drago mi je što smo ove godine mogli proslaviti i tridesetu obljetnicu osnivanja prve Specijalne postrojbe policije, naših istarskih Bakova. Ponovit ću što sam i tamo rekao, a to je da vam kao građani dugujemo veliko poštovanje i zahvalnost te da se treba doista prisjetiti svih bitnih datuma jer ponekad, posebice naši mladi slobodu doživljavaju kao nešto što nam je "palo s neba". Nije tako i, nažalost, mnogi su za nju položili svoje živote, mnogi su u toj borbi za slobodu bili ranjeni i puno je nesreće bilo na tom putu da bismo danas živjeli u slobodnoj Hrvatskoj. I to trebamo cijeniti, poručio je istarski župan. 
 

Galerija fotografija